Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Hors-Saison
HORS-SAISON (c) Cinéart
Bioscoop

Hors-Saison 

De succesvolle acteur Mathieu wordt door faalangst overmand net voor de première van zijn eerste theaterstuk, zet het op een lopen en strand in een troosteloos kustplaatsje dat volop in winterslaap is. Hij wil er zijn leven overschouwen en checkt in een wellness in waar je nog meerdere eenzame zielen nu en dan in beeld ziet komen. Is het toeval of net niet? Hij ontmoet er Alice, een geliefde uit het verleden….


Hors-Saison ( Out of Season ) is de nieuwe langspeelfilm van de Franse cineast en scenarioschrijver Stéphane Brizé. Een intiem gevoelig drama over niet genomen kansen. Met Hors-Saison lijkt de filmmaker een andere weg te zijn ingeslaan want zijn vorige films, waaronder Un Autre Monde, speelden zich af op de arbeidsmarkt.

Hors-Saison
HORS-SAISON (c) Cinéart

Voor de hoofdrollen kon hij rekenen de Franse acteur Guillaume Canet ( Mathieu ) en de Italiaanse schone Alba Rohrwacher ( Alice ). Wat een aantrekkingskracht hebben beiden op elkaar, pure romantiek met een uitmuntende Alba Rohrwacher ( Lazzaro Felice ). Je kan haar op dit eigenste moment in twee films in de bioscoop aan het werk zien, namelijk ook in La Chimera van Alice Rohrwacher. Inderdaad, de jongere zus van Alba. Guillaume Canet is een evenwaardige tegenspeler en love interest. Je kent hem misschien van Au Nom de la Terre van Édouard Bergeon uit 2019 waar hij naast onze eigenste Veerle Baetens de hoofdrol speelde. Zowel Alba Rohrwater als Guillaume Canet hebben al een mooi curriculum vitae en hoeven zeker geen uitleg bij het acteren te krijgen.


De cinematografie is er één van pure schoonheid, zeker de beelden vanop de kliffen van het kustplaatsje Quiberon die wordt bijgestaan door de prachtige muziek van composer Vincent Delerm. Een fijngevoelige film die onder de huid kruipt en daar even zal blijven plakken.

Genre: Drama
Jaar: 2023
Regisseur: Stéphane Brizé
Cast: Guillaume Canet, Alba Rohrwacher
Land: Frankrijk
Speelduur: 115min

Related posts