Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DRIVING ME CRAZY
DRIVING ME CRAZY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

DRIVING ME CRAZY 

Slechte filmideeën vond je niet alleen in de jaren 80, decennialang werden er titels op de mensheid gelost waarvan je je afvraagt hoe in godsnaam iemand bereid was om daar geld tegenaan te gooien. Een van de slechtste films ooit is zonder twijfel het vehikel Driving Me Crazy.

Niet meteen een film die je hoeft te kennen, en dat was ook niet het geval in 1991 toen deze “komedie” zijn release kreeg. Producers vonden het blijkbaar een opportuun idee om de Duitse superster, de witte krullebol Thomas Gottschalk, in een Hollywood-film te laten opdraven. In Duitsland als presentator van Wetten, dass..? een icoon maar eens buiten de Duitse grenzen is er geen mens die hem kent, laat staan dat ze een bioscoopticket wilden betalen voor zijn belabberde acteertalent.

Gottschalk speelt een Oost-Duitser die een auto heeft uitgevonden die op groenten rijdt. Het Trabantje is niet alleen milieuvriendelijk, maar het haalt ook nog met het grootste gemak 300 kilometer per uur. De boer die niets weet van de buitenwereld trekt met zijn revolutionaire plan naar Los Angeles in de hoop dit te kunnen verkopen.

Dit oerdom scenario werd bedacht door Jon Turteltaub, die ook de film regisseerde. Geen onbekende dus, want de man stond ook achter de camera voor The Meg, Cool Runnings en de Nicolas Cage-hit National Treasure maar voor Driving Me Crazy was er dus niemand die de man er op attent maakte dat dit wel een zeer dwaas idee was.

Ondertussen maakt deze film deel uit van de beruchte Duitse “SchleFaZ” serie, wat een Duitse afkorting is voor de slechtste films aller tijden. Een beetje te vergelijken met wat Koen Wauters overkwam in Intensive Care, en vreemd genoeg ook met dezelfde George Kennedy die blijkbaar voor een rol waar niets mee gedaan werd voor een dagje tegen flinke betaling wel op de set wilde staan. Voor de rest wordt de film opgevuld met een paar has-beens zoals Billy Dee Williams of de ronduit irritante Dom DeLuise.

In het beste geval kun je Driving Me Crazy zien als een slechte Hollywood-variant op een Pierre Richard-film. Eentje die je moet zien – hoewel dit discutabel is – om te geloven.

GENRE: komedie
JAAR: 1991
REGISSEUR: Jon Turteltaub
CAST: Thomas Gottschalk, Billy Dee Williams, Dom DeLuise, Milton Berle, Steve Kanaly
LAND : USA

Related posts