Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Skunk van Koen Mortier gaat naar Tallinn
KOEN MORTIER (c) IMDB Pro
België boven

Skunk van Koen Mortier gaat naar Tallinn 

Skunk, de vierde titel van Koen Mortier die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Geert Taghon, is geselecteerd voor het Tallinn Black Nights Film Festival (3-19 november). De film met nieuwkomer Thibaud Dooms in de hoofdrol gaat in wereldpremière in de Internationale Jeugdcompetitie van Black Nights en maakt er kans op de Just Film Grand Prix.

Skunk is de vierde film van Ex-Drummrer-regisseur Koen Mortier, gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. Net als voor Mortiers vorige film Engel stond Nicolas Karakatsanis als DOP mee op de set. Manu Van Hove deed de montage. De muziek is van de metalband Amenra, waarvan de frontman Colin Van Eeckhout ook in een bijrol in de film te zien is. Skunk verschijnt op 28 februari 2024 in de zalen. 

Related posts