Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ARRETEZ-MOI
SOPHIE MARCEAU in ARRETEZ-MOI (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ARRETEZ-MOI 

Ook al schitterde Sophie Marceau in twee blockbusters van jewelste (The World Is Not Enough en Braveheart) keerde ze nadien vliegensvlug naar haar Franse roots terug. Je kon haar in zowel leuke niemendalletjes als in excellente arthouse zien. Arrêtez-moi (Arresteer mij!) van Jean-Paul Lilienfeld zweeft een beetje tussen de twee. Deze regisseur slaagde erin om met La Journée De La Jupe de carrière van Isabelle Adjani een nieuwe boost te geven en hij wilde dat met Miou-Miou nog eens overdoen. Arrêtez-moi is gebaseerd op het boek Les Lois De La Gravité van Jean Teulé en voelt een beetje als een toneelstuk aan.

ARRETEZ-MOI
ARRETEZ-MOI (c) The Movie Database (TMDB)

 Een vrouw (Sophie Marceau) van wie we nooit de naam zullen kennen stapt op een avond een politiebureau binnen. De enige flik van dienst is Luitenant Pontoise (Miou-Miou) die uitkijkt naar een weekend dat weldra begint. De verwarde vrouw gooit echter roet in het eten. Weldra wordt het middernacht en dat betekent dat de moord op haar man verjaart. Men ging er altijd van uit dat haar echtgenoot zelfmoord heeft gepleegd, maar de dame zegt dat zij hem heeft vermoord door hem opzettelijk van het balkon te duwen. In een gesprek wordt duidelijk dat de vrouw dag in dag uit werd geterroriseerd door haar echtgenoot. Ze kreeg dagelijks slaag en moest de grootste vernederingen ondergaan. Pontoise weigert echter om mee te werken aan de ondervraging. Binnen een uur is de zaak verjaart en niemand die nog maalt om het heengaan van de man; maar de vrouw smeekt om haar alsnog te arresteren.

Er zijn heel wat plotwendingen waar je je niet aan verwacht, maar uit respect voor de lezer verklappen we die uiteraard niet. De regie is wat futloos, maar dankzij de excellente acteerprestaties merk je daar maar weinig van. Miou-Miou is subliem en de rol doet een beetje denken aan die uit La Femme Flic van Yves Boisset waarmee zij in het begin van de jaren 80 Frankrijk veroverde. Sophie Marceau is wederom briljant. Het is wel een beetje wennen om haar in een rol te zien van een dame uit een lagere sociale klasse die letterlijk de littekens van de vele meppen heeft, maar het werkt.


Genre: drama, thriller
Jaar: 2013
Regisseur: Jean-Paul Lilienfeld
Cast: Sophie Marceau, Miou-Miou, Yann Ebonge
Land: Frankrijk
Speelduur: 99 minuten

Related posts