Subscribe Now
Trending News

Blog Post

22 JUMP STREET
22 JUMP STREET (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

22 JUMP STREET 

Het kan de Hollywoodbonzen geen barst schelen of je er nu blij mee bent of niet, maar zo wat elke dure productie moet tegenwoordig vertaald worden in een trilogie. Het lijstje van stinkers is ondertussen net iets te lang om op te sommen, maar we zijn wel in de wolken dat de agenten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) terug zijn. De magie die in 21 Jump Street aanwezig was, wordt opnieuw herhaald en de grappen zijn zelfs (nog!) beter.

De makers hebben het zichzelf op scenariovlak in ieder geval gemakkelijk gemaakt. In het eerste deel werden de twee oetlullen undercover naar school teruggestuurd om de dealers van een gevaarlijke drug te klissen. In het tweede deel krijgen ze exact dezelfde opdracht, maar omdat de twee heren ondertussen een jaartje ouder zijn is deze keer de universiteit de plaats van de afspraak.

22 JUMP STREET (c) The Movie Database (TMDB)
22 JUMP STREET (c) The Movie Database (TMDB)


Een grapje dat onnodig wordt herhaald? Zo lijkt het misschien, maar dat is het niet. Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller weten maar al te goed dat geen mens deze film bekijkt voor de cinematografische meerwaarde, maar dat ze vooral moeten mikken op een hoog aantal geslaagde grappen. We verklappen geen enkele, maar het aantal lachsalvo’s is met moeite bij te houden. Je kan van Channing Tatum zeggen wat je wil, maar hij heeft wel het ideale smoelwerk om een oerdomme flik te vertolken en dat doet hij als Jenko met bravoure! Hetzelfde geldt voor Jonah Hill. Soms gaat zijn zin voor foute humor net iets buiten de schreef, maar voor deze rol is hij de ideale keuze. Zelfs Ice Cube, die op acteervlak geen al te groot licht is, oogt in deze sequel ontzettend grappig.

Het leuke is dat iedereen zichzelf niet te serieus neemt. Zo moet je maar even blijven kijken na de aftiteling, want daarin verhullen de regisseurs wat er zo allemaal zou kunnen gebeuren op het gebied van sequels (herinner je maar gewoon hoe bijv.  Police Academy is uitgemolken!). In het tweede deel is dat nog helemaal niet het geval. 22 Jump Street is popcornentertainment van het allerhoogste niveau. Een film die je doet schaterlachen, want zeg nu zelf: had je ooit verwacht dat je Jonah Hill als Robert Smith van The Cure in de schoolgangen zou zien rondlopen? Mooi niet dus!

Genre: komedie
Jaar: 2014
Regisseur: Chris Miller, Phil Lord
Cast: Channing Tatum, Jonah Hill, Peter Stormare, Wyatt Russell
Land: USA
Speelduur: 110 minuten

Related posts