Subscribe Now
Trending News

Blog Post

INTO THE FOREST
ELLIOT PAGE en EVAN RACHEL WOOD in INTO THE FOREST (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

INTO THE FOREST 


Soms bots je soms op titels waarvan het wel lijkt of iedereen vergeten is dat ze bestaan, als ze ooit al zijn opgemerkt. Into The Forest is daar zo’n voorbeeld van. Een verre van perfecte film, maar wel een met een zeer interessante premisse, want stel je voor hoe de mensheid moet zien te overleven zonder elektriciteit.

Een angstaanjagende gedachte, ook al is het pas sinds 1752 toen Benjamin Franklin met zijn bliksemafleider het onderscheid kon maken tussen positieve en negatieve lading waardoor de wereld er plotseling anders uitzag. De reden waarom de elektriciteit in dit verhaal voor eeuwig en altijd uitvalt wordt nooit verduidelijkt, feit is wel dat de mensheid zich door het gebrek aan energie plots als een bende wilde barbaren begint te gedragen.

ELLIOT PAGE in INTO THE FOREST (c) The Movie Database (TMDB)

Een verhaal waar een Roland Emmerich zou van likkebaarden, maar in het geval van Patricia Rozema (scenarioschrijfster van Mansfield Park) wordt het eerder een intimistisch portret tussen twee zussen (Elliot Page – toen nog als Ellen – en  Evan Rachel Wood).

Geen CGI-effecten dus, maar een alleenstaand landhuis dat zich in een bosrijk gebied bevindt. Het eerste uur van de film kijkt vrij goed weg omdat Patricia Rozema die zelf het script schreef niet vergat om het apocalyptische verhaal ook wat suspense te geven, een element dat in het tweede deel helemaal verloren gaat maar netjes opgevangen wordt door de puike prestaties van Page en Wood.

Het idee van de film kwam van Elliot Page die nadat hij het boek van Jean Hegland las en overtuigd was dat hier een goede film in zat. Elliot en Evan brachten naar verluidt veel tijd samen door om zo hun relatie als twee zussen authentiek te laten lijken. En dat werkte want het is de band tussen de twee die het sterkste aspect van deze vergeten film is.

GENRE:  thriller, sciencefiction
JAAR: 2015
REGISSEUR: Patricia Rozema
CAST: Elliot Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella, Callum Keith Rennie
LAND : CANADA



Related posts