Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BEYOND THE REACH
BEYOND THE REACH (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BEYOND THE REACH 

Het gebeurt wel vaker dat je je bij een film vragen stelt over het waarom. Hoe komen ze er bij, wie heeft er wat aan of hoe dom kan iemand zijn om in een bepaald vehikel geld te pompen? Michael Douglas is dan wel een filmicoon, toch lijkt het erop alsof hij op zijn oude dagen (op de sublieme Behind The Candelabra van Soderbergh na) zowat alle rollen accepteert die hij aangeboden krijgt. Voor het geld moet hij het zeker niet doen (zijn fortuin wordt op een slordige 200 miljoen dollar geschat), maar als het alleen maar dient om zijn filmografie te rekken, zou er toch iemand moeten zijn (Catherina Zeta-Jones?) om hem een halt moeten toeroepen want zijn filmcarrière wordt met de dag onnozeler.

Beyond The Reach werd wereldwijd rechtstreeks op dvd gedropt en eens je aan deze saaie filmrit begint, weet je ook waarom dat zo is. Een scenario dat nergens op slaat, barslechte dialogen, onuitgewerkte plots en saaie vertolkingen zijn de hoofdelementen van deze (nou ja) actiefilm, die na een veelbelovende start ontzettend snel begint te vervelen.

Madec (Michael Douglas) is een vent die ieder normaal mens zou moeten haten. Hij is steenrijk, hij vindt zichzelf de plezantste thuis en om zijn tijd te doden knalt deze macho in de Amerikaanse woestijn voor zijn plezier dikhoornschapen neer. Met zijn imponerende peperdure Mercedes-jeep en zijn ultramoderne wapens vindt Madec zich een hele vent. Samen met z’n gids Ben (Jeremy Irvine) trekt hij er nog maar eens op uit, maar het loopt fout af als de zakenman per abuis een oude mijnwerker neerknalt. Plotseling valt Madecs imperium in duigen en breekt het angstzweet hem uit, het begin van een (slordig en ongelooflijk vervelend) kat-en-muisspel.

GENRE: actie
JAAR: 2014
REGISSEUR: Jean-Baptiste Léonetti
CAST: Michael Douglas, Jeremy Irvine, Hanna Mangan-Lawrence, Ronny Cox
LAND: USA

Related posts