Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Sunset Confessions #2: Me Wilfried, You Jane – het festival barst uit zijn voegen
SUNSET CONFESSIONS (c) Film Fest Gent
Podcast

Sunset Confessions #2: Me Wilfried, You Jane – het festival barst uit zijn voegen 

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Film Fest Gent blikt filmkenner Ben Van Alboom in de podcast Sunset Confessions terug op de rijke geschiedenis van het festival. In deze aflevering: hoe het festival uit zijn voegen barstte en buiten de muren van de cinema trad.

Wat in de jaren 70 begon als een relatief klein ‘filmgebeuren’, groeide in de jaren 80 al snel uit tot het grootste filmfestival van het land met meer dan tweehonderd films op de affiche. Vandaag zou dat al veel zijn, maar in tijden van pellicule was dat een huzarenwerk, “en er liep dan ook geregeld wel iets mis”.

Film Fest Gent zocht daarnaast ook andere oorden op. Het streek neer in onder meer de Gentse gevangenis en het statige Van Eyck-zwembad, en het organiseerde verschillende legendarische tentoonstellingen. Eén daarvan was Cité Ciné, een ‘levend filmmuseum’ dat ruim vierhonderdduizend bezoekers naar de Floraliënhal trok.

Related posts