Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Blackhat was niet klaar toen hij in release ging
BLACKHAT (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Blackhat was niet klaar toen hij in release ging 

Michael Mann blikte onlangs terug op Blackhat die door velen als een mislukking wordt beschouwd. Mann, wiens aankomende Ferrari zijn eerste film in acht jaar is sinds Blackhat uit 2015, gaf aan Variety toe dat de speelfilm nog niet klaar was toen die uitkwam.

“Het is mijn verantwoordelijkheid,” zei Mann. “Het script was nog niet klaar om opgenomen te worden.” In Blackhat speelde Chris Hemsworth de hoofdrol als hacker, samen met Viola Davis en Tang Wei. De film bracht wereldwijd slechts 19,7 miljoen dollar op tegen een budget van 70 miljoen dollar en werd ook bij de critici een flop.

Mann staat nog steeds achter de thema’s van de film en zegt: “Het onderwerp was misschien vooruitstrevend, want er waren een aantal mensen die dachten dat dit allemaal fantasie was. Fout. Alles is steengoed accuraat.”

De schrijver-regisseur deed drie jaar onderzoek voor het script van Blackhat en vertelde IndieWire dat de film moeilijk te verkopen was. “Toen we terugkwamen in L.A. om het te pitchen, geloofden de mensen het niet helemaal of wisten ze niet waar je het over had,” zei Mann. “En het interessante voor de film was om er in principe een geloofwaardig verhaal van te maken, waarbij niet alleen cyberdreiging en een hacker als tegenstander worden gebruikt.”

De regisseur kwam later met een director’s cut in 2016 in BAM Cinemas voor een speciale vertoning op de proppen. Deze cut wordt de aankomende 4K release van de film via Arrow Video.

Related posts