Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Richard Roundtree is overleden
RICHARD ROUNDTREE in SHAFT (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Richard Roundtree is overleden 

Richard Roundtree, de acteur die de titelrol speelde in Shaft, een van de eerste zwarte actiehelden, is is in Los Angeles overleden. Hij werd 81. De oorzaak was alvleesklierkanker, zei zijn manager Patrick McMinn, die zei dat de diagnose twee maanden geleden was gesteld.

Shaft, dat in 1971 werd uitgebracht, was een van de eerste zogenaamde Blaxploitation-films en maakte van Roundtree een filmster op 29-jarige leeftijd. Het personage John Shaft is een privédetective die zelfverzekerd door Times Square loopt in een knappe bruine leren jas en een revolver met parelmoeren handvat in de koelkast bewaart in zijn Greenwich Village-appartement.

De film katapulteerde Roundtree niet alleen naar roem, maar trok ook de aandacht door zijn themalied, dat werd uitgevoerd door Isaac Hayes en in 1972 de Academy Award won voor het beste originele lied. Roundtree speelde de rol opnieuw in Shaft’s Big Score! in 1972. Een jaar later verscheen Shaft in Africa.

Na Shaft koos Roundtree verschillende filmrollen. Hij zat in de all-star ensemble cast, met Charlton Heston en Ava Gardner in de rampenfilm Earthquake.  Hij speelde de titelrol in Man Friday, Inchon en speelde hij met Clint Eastwood en Burt Reynolds in City Heat en in Larry Cohen’s Q: The Wingend Serpent. In 2020 speelde hij onder meer nog de hoofdrol als de kapitein van een vissersboot in Haunting of the Mary Celeste.

Related posts