Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BONES AND ALL
BONES AND ALL (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BONES AND ALL 

Hoewel Bones And All een meer dan verdienstelijke film is, blijft het toch gissen welk publiek Luca Guadagnino precies wil aanspreken. De horrorfans komen hier ruimschoots aan bod want dit verhaal over kannibalisme heeft heel wat invloeden van de klassieke slashers (het feit dat deze film zich in de jaren 80 afspeelt is dan ook geen toeval), maar hij heeft ook tegelijkertijd raakpunten met de films van Terrence Malick, en dan Badlands in het bijzonder.
Een horrorfilm voor Terrence Malick-fans dan maar, en dat werd op het Filmfestival van Venetië meer dan geapprecieerd waar Luca Guadagnino een Zilveren Leeuw kreeg voor Beste Regisseur en Taylor Russell de Premio Marcello Mastroianni voor Beste Jonge Actrice in ontvangst nam.

Maren (Taylor Russell) is een eter, wat er op neerkomt dat het iemand is die het lichaam van mensen met plezier oppeuzelt. Een kannibaal dus, ook al wordt het met zo veel woorden niet gezegd. Het is wanneer Maren op een feestje een vinger van haar vriendin afbijt dat zij haar ware aard ontdekt waardoor ze op de vlucht slaat voor zichzelf. Eerst komt ze de creepy Sully (een prachtrol van Mark Rylance) tegen die haar de ware geneugten van het kannibalisme bijbrengt, maar al ze diens gewoontes allemaal net iets te gortig vindt botst ze op haar echte soulmate Lee (Timothée Chalamet) waarmee ze de Verenigde Staten doorkruist.

TIMOTHEE CHALAMET
TIMOTHEE CHALAMET in BONES AND ALL (c) The Movie Database (TMDB)


De meningen over Bones And All waren net zoals zijn remake van Suspiria van Dario Argento vrij verdeeld waardoor de film voor heel wat bioscoopgangers een mossel noch vis-geval werd. Een beetje ten onrechte, want Guadagnino toont dat hij het horrorgenre kent en er daadwerkelijk ook van houdt. Helaas zullen de die hard-fans van het genre ongetwijfeld de Italiaan verwijten dat hij te hautain doet. Maar zelfs dan kan je niet omheen de prima vertolkingen.

Timothée Chalamet is zonder meer één van de beste acteurs van deze generatie, terwijl de film perfect het elan van de roadmovie volgt inclusief een soundtrack met muziek van onder meer Joy Division en New Order. Een slasher vol romantische idyllische stukjes, zoals alleen Luca Guadagnino het kan verzinnen.

GENRE: horror, drama
JAAR: 2022
REGISSEUR: Luca Guadagnino
CAST: Taylor Russell, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, André Holland, Chloë Sevigny
David Gordon Green, Jessica Harper, Jake Horowitz, Mark Rylance
LAND: Italië, USA

Related posts