Subscribe Now
Trending News

Blog Post

IO SONO LI
IO SONO LI (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

IO SONO LI 

De Chinese immigrante Shun Li werkt in een naaiatelier net buiten Rome. Ze presteert keihard, vooral om het mogelijk te maken haar jong zoontje die nog in China is achtergebleven, te laten overkomen. Op een dag wordt ze overgeplaatst naar Chioggia, een ingeslapen vissersdorpje in de buurt van Venetië. Ze wordt er ingeschakeld als serveerster in een druk bezocht lokaal kroegje. Tussen haar en de ‘grijzende’ vaste klant Bepi, ook wel ‘de Dichter’ genaamd’, ontstaat een warme vriendschap.

Shun Li en de (ex)Joegoslavische visser beleven samen een poëtische ontsnapping uit het stramien van de eenzaamheid. Met hun odyssee der harten bewijzen ze dat zelfs de meest uiteenlopende culturen tot een betekenisvolle dialoog kunnen komen. De gemeenschap reageert echter zeer afwijzend op deze vriendschap.

Enerzijds onderzoekt deze lyrische film op een geraffineerde manier de problemen van immigratie en het conflict tussen een moderne samenleving en de traditioneel ingestelde maatschappij. Anderzijds zoomt regisseur Andrea Segre geconcentreerd in op de intieme zoektocht naar het verwezenlijken van individuele dromen.  Dit meeslepende drama dat uitstekend wordt vertolkt door Tao Zhao (Still Life, 24 City) en Rade Serbedzija (Eyes Wide Shut, Before The Rain), werd onder meer tijdens het filmfestival van Venetië bekroond. Klein, maar heel fijn.

GENRE: drama
JAAR: 2011
REGISSEUR: Andrea Segre
CAST: Zhao Tao, Rade Šerbedžija, Giuseppe Battiston, Roberto Citran, Marco Paolini
LAND: Italië, Frankrijk

Related posts