Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GERARD DEPARDIEU NOG MEER IN NAUWE SCHOENTJES
GÉRARD DEPARDIEU in MARSEILLE (c) IMDB Pro
Nieuws

GERARD DEPARDIEU NOG MEER IN NAUWE SCHOENTJES 

Een tweede vrouw heeft een officiële klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu waarin ze hem beschuldigt van aanranding. Volgens lokale media heeft de Franse actrice Hélène Darras op 10 september een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie in Parijs over gebeurtenissen op de set van de danskomedie Disco uit 2007.

De zaak werd voor het eerst gemeld door France 2’s onderzoeksprogramma Complément d’Enquête in een editie die gewijd is aan Depardieu’s toenemende beschuldigingen van seksueel wangedrag. De show onthult ook materiaalwaarin Depardieu seksueel ongepast praat tegen een jonge vrouwelijke tolk die hem werd toegewezen tijdens een bezoek aan Noord-Korea in 2018.

In het interview met Darras vertelt ze hoe Depardieu haar lastigviel op de set van Disco toen ze 26 jaar oud en een beginnende actrice was. Ze had een kleine rol als danswedstrijddeelneemster in de komedie, geregisseerd door Fabien Onteniente met Franck Dubosc in de hoofdrol en Depardieu in een bijrol. 

“Hij was onhandelbaar,” zei ze over Depardieu. “Hij keek naar me alsof ik een stuk vlees was. Ik droeg een hele strakke jurk. Hij kwam naar me toe en ging met zijn hand over mijn heupen en billen.” Darras zei dat ze destijds niets tegen de productie had gezegd uit angst om verstoten te worden door de film- en tv-wereld. “Ik was een figurant. Ik had niet eens de toneelschool afgemaakt. Ik wilde echt actrice worden en ik wilde niet op de zwarte lijst staan toen ik 26 was,” vertelde ze.

Depardieu is de afgelopen jaren meermaals beschuldigd van seksueel misbruik. Darras is pas de tweede vrouw die een officiële klacht tegen de acteur heeft ingediend.

Related posts