Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HERBERT COWARD, DE TANDENLOZE SADIST UIT DELIVERANCE IS OMGEKOMEN
HERBERT 'COWBOY' COWARD in DELIVERANCE (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

HERBERT COWARD, DE TANDENLOZE SADIST UIT DELIVERANCE IS OMGEKOMEN 

Herbert “Cowboy” Coward, de acteur en vriend van Burt Reynolds die een van de enge, sadistische mannen speelde in John Boorman’s Deliverance, is op woensdag 24 januari 2024 overleden bij een auto-ongeluk in North Carolina. Hij werd 85.

Zijn dood, samen met die van zijn vriendin Bertha Brooks werd aangekondigd door de North Carolina State Highway Patrol. Volgens de patrouille werd het voertuig van Coward geraakt door een pick-up truck die bestuurd werd door een 16-jarige, die voor behandeling naar een ziekenhuis werd gebracht.

Coward kwam onder de aandacht via Reynolds in het begin van de jaren 1960 toen de twee als acteurs werkten in een pretpark in Maggie Valley. Coward zou later zeggen dat zijn beroemde tandenloze grijns uit Deliverance het resultaat was van een ongeluk met een rekwisiet in het pretpark.

Toen Reynolds de survivalklassieker uit 1972 aan het filmen was, herinnerde hij zich Coward en beval hem aan bij regisseur Boorman om één van de twee sadistische mannen te spelen die ook Ned Beatty’s Bobby Trippe stalkten en verkrachtten. Coward, die in die tijd niet kon lezen of schrijven, zei vaak dat hij de beroemde zin “gil als een varken” door hem was bedacht. Cowards personage werd simpelweg aangekondigd als “Toothless Man” in de aftiteling van Deliverance.

Related posts