Subscribe Now
Trending News

Blog Post

OH BOY
OH BOY (c) IMDB Pro
Flashback

OH BOY 


Niko Fischer is een bescheiden ‘hang-out’ die zijn uiterlijk mee heeft en heel sympathiek overkomt, maar eigenlijk nog niet veel met zijn leven heeft uitgehaald. Ferm tegen de zin van zijn bourgeois-vader is hij gestopt met studeren, woont hij alleen in een krappe studio en verdrijft hij zijn vrije tijd door met een warrige vriend door de drukke straten en rokerige kroegen van hartje Berlijn te trekken.

Op een dag heeft Niko blijkbaar een rendez-vous met Murphy want hij kan effectief niets tot een goed einde brengen. Hij slaagt er gewoon  niet in om een doordeweeks kopje koffie te bemachtigen, zijn rijbewijs te behouden, cash uit een geldautomaat te innen, een oude klasgenoot in te tomen of zijn nog altijd smoorverliefde ex-vriendin op een veilige afstand te houden. Het kan inderdaad wel eens verkeren, maar de cumulatie van deze argeloze toestanden doet Niko beseffen dat het stilaan tijd wordt om volwassen te worden. Hij moet dringend zijn leven in handen nemen. Uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. 

Oh Boy
OH BOY (c) IMDB Pro

Oh Boy is een met zes belangrijke Lola’s (de Duitse Oscar) bekroonde en subtiele low-budget-tragikomedie van de 35-jarige Duitse debutant Jan Ole Gerster. Dit  hippe coming-of-age-portret is evenzeer een verrukkelijke mix van Woody Allen-anekdotiek en Aki Kaurismäki-minimalisme.

De sfeer is poëtisch, de jazz-score swingt en de naturel-vertolking van Duitslands ‘it-boy’ Tom Schilling is raak en heel herkenbaar. Zelfs de pietluttigste muggenzifter die wellicht een boompje zal opzetten over het flinterdunne verhaal, zal zwichten voor de adorabele zwart-wit-fotografie, de ontroerende ode aan een tijdloos Berlijn en de ingetogen fijnzinnige humor om uiteindelijk deze onbevangen slackercomedy in zijn armen te sluiten, “Oh Boy


 Genre: drama
Jaar: 2012
Regisseur: Jan Ole Gerster
Cast: Tom Schilling, Friederike Kempter, Marc Hosemann
Land : Duitsland
Speelduur: 88 minuten

Related posts