Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Wise Guys krijgt volgend jaar release
ROBERT DE NIRO in CASINO (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Wise Guys krijgt volgend jaar release 

Warner Bros. kondigde de relesedatum aan van Wise Guys met Robert De Niro. Dat wordt
2 februari 2024. De aankondiging bevatte geen verdere details over de film. Wise Guys is een vrij langlopend project geworden dat door financiële problemen vastliep. De film zou tientallen jaren geleden zijn bedacht, maar geen enkele studio had interesse tot vorig jaar eindelijk de goedkeuring van Warner Bros kwam.
Wise Guys is een bewerking van een gelijknamig non-fictieboek uit 1985 door Nicholas Pileggi, die ook aan boord is als scenarioschrijver. Het is de tweede keer dat het boek wordt verfilmd, aangezien het eerder diende als bronmateriaal voor Martin Scorsese’s Goodfellas. Hoewel Scorsese niet van de partij is voor deze tweede adaptie, worden De Niro, Pileggni en producent Irwin Winkler opnieuw herenigd.

Het valt nog te bezien hoe deze nieuwe aanpassing qua plot zal verschillen van Goodfellas. Er lijkt echter één significant verschil te zijn, aangezien De Niro in Wise Guys een dubbele rol heeft. De film volgt de twee rivaliserende maffiabazen Vito Genovese en Frank Costello.
Costello wordt gedwongen om zich terug te trekken uit de maffiabusiness nadat hij met ernstige verwondingen is ontsnapt aan een aanslag op zijn leven door Genovese.

De Niro zal zowel Genovese als Costello spelen, maar de reden voor deze keuze blijft voorlopig onbekend. Wise Guys wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Barry Levinson en in de cast zitten ook Debra Messing, Kathrine Narducci en Cosmo Jarvis.

Related posts