Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Holy Rosita
HOLY ROSITA (c) Cinéart
Bioscoop

Holy Rosita 

Wannes Destoop zijn carrière als cineast en scenarist vertrok als een trein. Eerst met zijn kortfilm Badpakje 46 die de jury prijs voor beste kortfilm mocht ontvangen in Cannes, en vervolgens de populaire TV-reeks Albatros waarin zwaarlijvige personen in de Ardennen in Camp Albatros verblijven. Daar breidt hij nu een vervolg aan met het sterke langspeeldebuut Holy Rosita dat het afgelopen Filmfestival van Oostende mocht openen. Het scenario schreef hij met zijn Albatros-collega’s Tom Dupont en Janne Desmet.

Rosita is een opgewekte, goedlachse jonge dame met een grote kinderwens. Omdat ze het heel moeilijk heeft om haar eigen zaken op een rijtje te zetten, raden de mensen uit haar omgeving haar af om zwanger te worden. Maar wie zijn zij om te oordelen over iemand anders zijn leven, zelfs met de beste bedoelingen. Wanneer Rosita dan toch zwanger blijkt te zijn, verbergt ze dit uit angst om de reacties in haar onmiddellijke omgeving.

Daphne Agten in Holy Rosita
DAPHNE AGTEN in HOLY ROSITA © Kris Dewitte _ De Wereldvrede

Niet alleen voor Wannes Destoop is het zijn vuurdoop, ook voor zijn leading lady. Een prachtige aangrijpende vertolking van Daphne Agten (Rosita). Rosita is bevriend met Chelsea, eveneens een leuke rol van de nog maar 7-jarige Cilou David. De band die Rosita en Chelsea hebben is ondanks het leeftijdsverschil wondermooi wat resulteert in magie op het scherm. Ook de vertolking van Mieke De Groote als Madge, de overbeschermende surrogaat mama voor Rosita, mag er zeker ook wezen. Ondanks dat ze het uit de grond van haar hart goed meent met Rosita, begint de beschermende aanpak van Magda te botsen.

Wannes Destoop levert hier een aangrijpend debuut af dat voortgestuwd wordt door de krachtige vertolkingen van zijn cast. Een film over moeders en over het moeder zijn, over het maken van je eigen keuzes, over sterke individuen in onze samenleving die ondanks alles weten wat ze willen en daar ook alles voor over hebben.

Holy Rosita is een film die niemand onberoerd zal laten en ons al doet uitkijken naar wat Wannes Destoop nog allemaal in zijn mars heeft. Holy Rosita, een regiedebuut waar je met een blij gevoel de bioscoopzaal zal uitlopen.

Genre: Drama
Jaar: 2024
Regisseur: Wannes Destoop
Cast: Daphne Agten, Cilou David, Mieke De Groote, Janne Desmet
Land: België
Speelduur: 100 minuten

Related posts