Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BIFFF lost beestig programma
BIFFF 2024 (c) BIFFF
Nieuws

BIFFF lost beestig programma 

Het Brussels International Fantastic Film Festival of kortweg BIFFF heeft het volledige programma gelost voor de komende editie. Van 9 tot en met 21 april kunnen jullie in paleis 10 van de Heizel terecht voor een stevige portie genrefilms en tal van randactiviteiten.

Het festival opent met de Belgische première van Civil War ofwel Alex Garlands kijk op de uitbraak van een nieuwe en zowaar nog gruwelijkere Amerikaanse burgeroorlog. Twaalf dagen later sluit het BIFFF af met The American Society of Magical Negroes. Een film met een provocerende titel waarin de stereotypen in onze hedendaagse samenleving op de korrel worden genomen. Een slotfilm waarover stevig kan nagepraat worden dus.

The American Society of Magical Negroes
THE AMERICAN SOCIETY OF MAGICAL NEGROES (c) The Movie Database (TMDB)

Tussendoor staan er natuurlijk nog vele tientallen vertoningen op het programma. Het volledige programma kan je op bifff.net raadplegen, maar wij tippen er graag al enkele tips uit:

  • Op 11 april viert het BIFFF de 50ste verjaardag van het beruchte Troma-label met de vertoning van hun klassieker The Toxic Avenger in een prachtige gerestaureerde 4K-versie.
  • De Koreaanse blockbuster Concrete Utopia kan je op 12 april op een groot scherm gaan bewonderen. In de prent ligt Seoul bijna volledig in puin in een aardbeving. Bijna, want één appartementsblok is wonderbaarlijk ongeschonden en de bewoners doen er alles aan om vluchtelingen buiten te houden en elkaar te blijven verduren in deze extreme omstandigheden.
  • Op 13 april gaan wij voor een double bill met eerst Love Lies Bleeding. Deze hypergewelddadige neo-noir van Rose Glass (Saint Maud) werd deze week door The Movies That Made Me podcast al uitgeroepen tot de film van 2024. Onmiddellijk nadien kan je naar de stilistische misdaadthriller The Last Stop in Yuma County.
  • Zet ook zeker Your Monster op jouw planning. Op 14 april kan je naar deze horror romcom waarin het gehuil van de gedumpte Laura het monster in haar slaapkamer wekt.
  • Wij garanderen dat je op 16 april klaarwakker zal blijven bij het Koreaanse Sleep met de vorig jaar overleden Lee Sun-kyun in één van de hoofdrollen. Aanrader!
Exhuma
EXHUMA (c) The Movie Database (TMDB)
  • Het BIFFF pakt trouwens uit met een hele slate aan sterke Koreaanse titels. Ook Exhuma hoort daar zeker bij. Min-sik Choi (Oldboy) leidt er een groep ervaren sjamanen die toch niet opgewassen zijn tegen wat er uit een doodskist komt … .
  • Ook Cuckoo van Tilman Singer (Luz) lijkt ons verplichte kost. In deze cultfilm in wording staan Gretchen (Hunter Schafer) waanzinnige dingen te wachten na een verhuis naar de Duitse Alpen.
  • Dag 10 van het BIFFF krijgen we weer een double bill van jewelste voorgeschoteld met 2 horrorhits van vorig jaar: eerst het Canadese Vampire Humaniste Cherche Suicidaire Consentant en vervolgens When Evil Lurks. Beide films prijkten bovenaan in de lijstjes met beste genrefilms van 2023 en komen op een groot scherm nog beter tot hun recht.
  • Op zaterdag 20 april krioelt het van de spinnen. Met Sting presenteert Kiah Roache-Turner (Wyrmwood) samen met de special effects wizards van Peter Jackson namelijk een nieuwe nachtmerrie voor arachnofoben.

Geen BIFFF zonder gasten en de eregast van deze editie is de Italiaanse componist Fabio Frizzi, bekend van voornamelijk zijn samenwerkingen met Lucio Fulci (Zombi 2, City of the Living Dead, … ). Op 12 april zal hij een masterclass geven en ook worden opgenomen in de Orde van de Raven.

Fabio Frizzi
FABIO FRIZZI (c) IMDB Pro

Related posts