Subscribe Now
Trending News

Blog Post

The Fall Guy
THE FALL GUY (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Bioscoop

The Fall Guy 

Een actiefilm is maar zo goed als de stunts die er in zitten. Ze worden vaak vergeten, maar het zijn de stuntmannen die er voor zorgen dat de actiescènes er steeds zo cool mogelijk uit zien. Tenzij je naam Tom Cruise is en je jouw stunts voornamelijk zelf doet. In The Fall Guy is Colt Seavers de stuntman bij uitstek die je zeker op jouw set wil hebben. Wanneer één van de stunts mis gaat, betekent dit mogelijks het einde van zijn carrière. Enkele jaren later wordt hij terug in dienst genomen om de vermiste steracteur van een megabudgetfilm, Tom Ryder, op te sporen. Deze film is dan ook nog eens geregisseerd door zijn ex-geliefde Jody. Terwijl hij een verdachte verdwijning probeert op te lossen, probeert hij ook de liefde van zijn leven terug te winnen.

THE FALL GUY (C) The Movie Database (TMDB)

Het mag gezegd worden: David Leitch heeft na Deadpool 2 en Bullet Train zijn filmtoon echt gevonden. Bullet Train was al een vrij over-de-top entertainende film en met The Fall Guy zet hij die toon gewoon verder. Hij brengt het zelfs naar een hoger niveau. De film gaat van start op de tonen van “I was made for lovin you” van KISS en geeft je al meteen een idee hoe de rest van de film gaat evolueren. De soundtrack is alleszins heel aanwezig, goed gekozen en voegt karakter toe. Zelfs Bon Jovi, Journey en Taylor Swift zijn op de achtergrond te horen. Wat de film ons duidelijk maakt is dat het perfect aanvaardbaar is dat volwassen mannen wenend in hun auto naar Taylor Swift luisteren.

De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor Ryan Gosling en Emily Blunt, wiens energie van het scherm spatten. Gosling zet een coole, maar onzekere stuntman neer die struggelt om de liefde van zijn leven te veroveren. Hij laat zien dat ook de stoerste mannen een emotionele kant hebben en is een plezier om naar te kijken, al durft zijn innerlijke Ken soms net iets te veel naar boven komen. Geen idee of hij deze de komende jaren gaat kunnen loslaten.

Gosling was trouwens niet de eerste keuze om de hoofdrol te vertolken. Aangezien de film al sinds 2010 in ontwikkeling is, werd er doorheen de jaren ook gekeken naar Tom Cruise, Keanu Reeves, Nicolas Cage, Jason Statham en zelfs Dwayne Johnson om de rol van Colt te vertolken. Gelukkig hebben ze met Ryan Gosling de perfecte keuze gemaakt. Ook Emily Blunt mag er zijn. Zij zet een warme en charmante regisseuse neer, en is losjes gebaseerd op Greta Gerwig. Op gebied van looks zou ze een perfecte regisseuse geweest zijn. De twee worden aangevuld met een sterke cast waaronder Winston Duke en Aaron Taylor-Johnson.

THE FALL GUY (C) The Movie Database (TMDB)

The Fall Guy is eindelijk nog eens een amusante blockbuster die je in de cinema gezien moet hebben. Zelfs Steven Spielberg is fan en raadt hem alleen maar aan. Hoewel hij op momenten een tikkeltje langdradig aanvoelt, geniet je toch steeds van wat er zich op het scherm afspeelt. De combinatie van Ryan Gosling en Emily Blunt werkt perfect. Ook de soundtrack en de humor voegen extra waarde toe aan de film. De film is eigenlijk zelfs een remake van de gelijknamige televisieserie uit de jaren ’80 waarin Lee Majors de rol van Colt Seavers vertolkte en ook hier is voor hem een kleine rol voor hem weggelegd, kan jij hem spotten?

Kortweg, David Leitch heeft eindelijk zijn toon gevonden en bezorgt een entertainende actiefilm, met een ietwat voorspelbaar verhaal. Het charmerende acteerwerk van Ryan Gosling en Emily Blunt is slechts één van de hoogtepunten van de film en de soundtrack is er één die nog dagen blijft nazinderen. Deze moet je zeker gezien hebben op het witte doek.


Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Jaar: 2024
Regisseur: David Leitch
Cast: Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson
Land: USA
Speelduur: 126 minuten

Related posts