Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE HANGOVER
THE HANGOVER (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE HANGOVER 

De droom van iedere Amerikaanse bijna­gehuwde-hengst is een vette bokkenfuif organiseren in Las Vegas ofte Sin City, dé ultieme bestemming voor een vrijgezellen­avond. Doug rept zich twee dagen voor zijn huwelijk samen met zijn drie oude gabbers Phil, Alan en Stu naar Las Vegas voor een bachelorparty, die ze nooit meer zullen vergeten. Phil ziet de trip als een welgeko­men time-out in zijn vastgeroeste huwelijk. Zenuwpees Stu moet zich te pletter liegen tegen zijn vriendin om in de fonkelstad te geraken. Alan, Dougs jongere broer, is wat bizar, maar heeft wat in zijn mouw. Soit, de woeste binken zijn zinnens om het beest uit te hangen en ze beginnen hun nachtelijke braspartij alvast dolenthousiast met enkele pittige bodyshots op het dak van hun hotel … the sky is the limit!

Als de drie vrienden de volgende ochtend met barstende hoofdpijn en een geheugen als een Zwitserse kaas wakker worden, ver­schieten ze zich een aap. Moe en met een zware ‘hangover’ strompelen ze door hun compleet vernielde hotelsuite waar ze ook een tijger in het bad en een baby van zes maanden in de kleerkast aantreffen. Een matras op het dak, tonnen lege bierflesjes en een levende kip maken de chaos com­pleet. Ze herinneren zich totaal niets van de vorige avond en het ergste moet nog komen. Doug, de bruidegom, het onverbiddelijke feestvarken die de volgende dag zou moeten trouwen, is spoorloos. Zonder enig idee van wat er gebeurd is, moet het bonte trio een race tegen de klok aangaan om uit te zoeken waar het verkeerd liep.

The Hangover
THE HANGOVER (c) The Movie Database (TMDB)

Dat regisseur Todd Phillips komisch talent zat heeft, bewees hij al met de geslaagde farce Old School. The Hangover is echter zo over-the-top dat het heel vet en knotsgek overkomt. Phillips is wel clever: hij brengt de gore avond niet in beeld, maar je ontdekt in atypisch gemonteerde flashbackstijl de ruige gebeurtenissen van de zware nacht samen met het knettergekke drietal. Een coole vondst die aanslaat. Neem daarbij de maffe dialogen, een malle cameo van Mike Tyson, een vat hilarische scènes en spet­terende frictie tussen de drie (quasi onbe­kende) acteurs en The Hangover kan niet meer stuk. Kortom, perfect entertainment voor popcornvreters.


Genre: komedie
Jaar: 2009
Regisseur: Todd Phillips
Cast: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha, Ed Helms, Heather Graham
Land: USA
Speelduur: 100 minuten

Related posts