Subscribe Now
Trending News

Blog Post

RICHARD M. SHERMAN, COMPONIST VAN ONDER MEER MARY POPPINS, IS OVERLEDEN
JULIE ANDREWS in MARY POPPINS (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Nieuws

RICHARD M. SHERMAN, COMPONIST VAN ONDER MEER MARY POPPINS, IS OVERLEDEN 

Disney-legende Richard M. Sherman, die samen met zijn broer reeds overleden broer Robert B. Sherman de Sherman Brothers vormde, is in Beverly Hills op 95-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg negen Academy Award nominaties (en won twee Oscars voor zijn werk aan Mary Poppins uit 1964), won drie Grammy Awards en ontving 24 gouden en platina albums in de loop van zijn 65-jarige carrière. Supercalifragilisticexpialidocious, werd in de VS zelfs een pophit en kwam in 1965 binnen in de Billboard Hot 100.

Geboren op 12 juni 1928 in New York City, verhuisde de familie Sherman in 1937 naar Beverly Hills. Richard ging naar de Beverly Hills High School voordat hij muziek studeerde aan het Bard College. Hij werd opgeroepen voor het Amerikaanse leger en diende van 1953 tot 1955 als dirigent voor de Army Band en Glee Club. In 1951 was Gene Autry de eerste die een liedje van de gebroeders Sherman opnam, Gold Can Buy You Anything But Love. Maar de grote doorbraak van de songwriters zou pas zeven jaar later komen, toen Annette Funicello hun liedje, Tall Paul, opnam. Dat nummer bereikte nummer 7 in de hitlijsten en verkocht meer dan 700.000 singles.

Het succes van dergelijke liedjes trok de aandacht van Walt Disney, die de Sherman broers inhuurde. Al snel zouden ze bijdragen aan speelfilms als The Absent-Minded Professor, The Parent Trap, Summer Magic, The Sword in the Stone, Mary Poppins, That Darn Cat!, Winnie the Pooh and the Honey Tree, The Jungle Book, The Happiest Millionaire, The Aristocats en Bedknobs and Broomsticks. Ze zouden uiteindelijk meer dan 200 liedjes schrijven voor zo’n 27 films en 24 televisieproducties.In het begin van de jaren 1970 verlieten de gebroeders Sherman de Walt Disney Studios om aan andere filmprojecten te werken. Ze leverden liedjes en af en toe scenario’s voor gedenkwaardige familiefilms als Chitty Chitty Bang Bang, Snoopy Come Home, Charlotte’s Web, The Adventures of Tom Sawyer, Huckleberry Finn en The Slipper and the Rose.

Related posts