Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Zaal 9 #8: Wag the Dog, The Front Runner & Dr. Strangelove
DR. STRANGELOVE (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Zaal 9 #8: Wag the Dog, The Front Runner & Dr. Strangelove 

馃幀 Thema: Politieke films 馃帴

In deze week v贸贸r de verkiezingen van 2024: politieke intriges en satire in de spotlight! We bespreken Wag The Dog, The Front Runner en Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb in onze podcast.

Wag The Dog – Een fictieve oorlog wordt gecre毛erd door een spindoctor en een filmproducent om af te leiden van een seksschandaal rond een zittende Amerikaanse president. Hoe ver kunnen media-manipulatie en politieke strategie毛n gaan?

The Front Runner – Het verhaal van Gary Hart, wiens campagne voor het Amerikaanse presidentschap in 1988 ontspoorde door een schandaal rond zijn persoonlijke leven. Parallellen met moderne politieke campagnevoering?

Dr. Strangelove – Een zwarte komedie over de Koude Oorlog waarin een waanzinnige generaal een nucleaire oorlog probeert te starten. Wat onthult deze satire over de absurditeit en de gevaren van de nucleaire wapenwedloop?

Zijn deze films nog steeds relevant in de huidige politieke context? Ontdek onze meningen in Zaal 9 aflevering 8!

Related posts