Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Belgische La nuit se traîne wint publieksprijs in Biarritz
LA NUIT SE TRAÎNE (c) Lumière
België boven

Belgische La nuit se traîne wint publieksprijs in Biarritz 

Vorige week opende Michiel Blanchart’s langspeelfilmdebuut, La nuit se traîn, het filmfestival Nouvelles Vagues. De lovende reacties leverden de publieksprijs op, wat wederom het talent van de Brusselaar bevestigt. Blanchart maakte eerder indruk met zijn kortfilm T’es morte, Hélène en stond op de shortlist voor de Oscars van 2022.

Deze adembenemende thriller is volledig opgenomen in het bruisende nachtleven van Brussel. In de film schitteren Romain Duris, de revelatie Jonathan Feltre, de Belgische acteurs Jonas Bloquet en Thomas Mustin, en Franse actrice Natacha Krief. Lumière brengt de film op 4 september in gans België uit.

La nuit se traîn vertelt het verhaal van een avond die het leven van Mady, student overdag en ’s nachts slotenmaker, drastisch verandert wanneer hij de verkeerde deur opent en onbedoeld medeplichtig wordt in een grote criminele zaak. In het hart van een bruisende stad heeft Mady één nacht om zichzelf te redden en de sporen van Claire, degene die zijn vertrouwen heeft verraden, terug te vinden. De klok tikt genadeloos door.

Related posts