Subscribe Now
Trending News

Blog Post

IT ENDS WITH US
IT ENDS WITH US (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Bioscoop

IT ENDS WITH US 

Lily Bloom droomt er van om een eigen bloemenwinkel te openen in Boston. Een toevallige ontmoeting met de charmante neurochirurg Ryle Kincaid zorgt voor een intense band, maar terwijl de twee hevig verliefd worden, begint Lily kanten van Ryle te zien die haar doen denken aan de toxische relatie van haar ouders. Wanneer Lily’s eerste liefde, Atlas Corrigan, plotseling weer in haar leven komt, wordt haar relatie met Ryle verstoort en realiseert Lily zich dat ze op haar eigen kracht moet leren vertrouwen om een onmogelijke keuze voor haar toekomst te maken.

It Ends With Us
IT ENDS WITH US (c) The Movie Database (TMDB)

It Ends with Us is helaas een teleurstellende bewerking van Colleen Hoovers geliefde roman en slaagt er niet in om de diepte en emotionele nuance te vangen die het boek zo indrukwekkend maakten. De film worstelt met tempo en haast zich door cruciale momenten die meer tijd hadden moeten krijgen om te ademen. De personages, die zo rijk zijn ontwikkeld in het boek, komen op het scherm over als eendimensionaal, met vertolkingen die houterig en losjes aanvoelen. Het enige positieve aan deze film is Blake Lively in de hoofdrol. Al kan zij jammer genoeg met haar acteertalent de film niet tot zijn hoogtepunt brengen.

Daarnaast was de regie, die ook in handen viel van hoofdrolspeler Justin Baldoni, inconsequent en slaagde er niet in om gedurende de film een constante toon aan te houden. Soms leek het alsof de film niet zeker wist of het een serieus drama of een luchtige romance wilde zijn.

De film verdoezelt dan ook de cruciale thema’s van de roman over huiselijk geweld en de moeilijke keuzes die vrouwen in dergelijke situaties moeten maken. Uiteindelijk doet It Ends with Us geen recht aan het bronmateriaal, waardoor zowel fans van het boek als nieuwkomers in het verhaal onbevredigd achterblijven. Wat een betekenisvolle en impactvolle film had kunnen zijn, eindigt als de zoveelste vergeetbare romance. Ook de overdreven muziek die te pas en te onpas naar boven drijft begint op een bepaald moment te storen.

It Ends With Us
IT ENDS WITH US (c) The Movie Database (TMDB)

Is It Ends with Us dan een slechte film? Niet per sé. Los van de vele clichés zullen de echte fans van het genre de film wel kunnen smaken. Blake Lively is één van de weinige positieve dingen in de film en dat merk je wel. En zelfs al voel je het van mijlenver aankomen wat de climax van de film zal zijn, toch blijf je benieuwd kijken. Of het vervolg It Starts with Us ook een verfilming krijgt, zal afhangen van hoe deze film het aan de box-office doet. It Ends Here naar onze mening.


Regie: Justin Baldoni
Cast: Blake Lively, Justin Baldoni, Brandon Sklenar
Genre: Drama, Romantiek
Land : USA
Speelduur: 128 minuten

Related posts