Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Razor Reel Film Fest 2024 lost volledig programma
RAZOR REEL 2024 (c) Razor Reel Flanders Film Festival
Nieuws

Razor Reel Film Fest 2024 lost volledig programma 

Het Razor Reel Flanders Film Festival maakte vandaag het volledige programma bekend voor de aankomende editie. Van 24 oktober tot 2 november 2024 dompelt Brugge zich onder in een diverse mix van horror, thriller en fantastische films, met als headliners de openingsfilm The Balconettes van Noémie Merlant en de slotfilm Maldoror van Fabrice du Welz. Het festival verwelkomt daarnaast fantastische gasten en biedt een rijk aanbod aan evenementen en bijzondere vertoningen.

Les Femmes au Balcon
LES FEMMES AU BALCON (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Het festival wordt op 24 oktober feestelijk geopend met The Balconettes (Les Femmes au Balcon), geregisseerd door Noémie Merlant. Deze zinderende film speelt zich af in een benauwd Marseille tijdens een verstikkende hittegolf. Drie vrouwen op een balkon raken gefascineerd door hun mysterieuze overbuurman, wat uitmondt in een rollercoaster van emoties, waarin thema’s als vrijheid, verlangen en empowerment centraal staan. Een feministisch meesterwerk dat perfect aansluit bij de huidige tijdsgeest.

Maldoror
MALDOROR (c) Sofie Gheysens

Het festival sluit op 2 november af met de zenuwslopende thriller Maldoror, geregisseerd door de Belgische filmmaker Fabrice du Welz. Gebaseerd op waargebeurde feiten, neemt de film ons mee naar het België van 1995, toen de verdwijning van twee jonge meisjes het land op zijn kop zette. In een zoektocht naar gerechtigheid gaat de idealistische gendarme Paul Chartier op jacht naar een verdachte, waarbij hij langzaam maar zeker verstrikt raakt in een web van obsessie en wanhoop. Een intense afsluiter die de menselijke moraal op de proef stelt.

The Wicker Man
THE WICKER MAN (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Dit jaar legt Razor Reel de focus op folk horror, een genre dat de laatste jaren een sterke revival kent. De klassieker The Wicker Man (Robin Hardy) en de documentaire Children of the Wicker Man vormen de kern van dit programma, aangevuld met een lezing door filmexpert Constant Hoogenbosch over de evolutie van het genre. Daarnaast wordt The Outcasts, een lang verloren Ierse folklorefilm uit 1982, opnieuw vertoond in een gerestaureerde versie. Een zeldzame kans om deze mythische parel op het grote scherm te zien.

SHE LOVED BLOSSOMS MORE (c) Razor Reel Flanders Film Festival
SHE LOVED BLOSSOMS MORE (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Vijf opkomende filmmakers strijden om de hoofdprijs in de Young Blood Competitie, waarin nieuw talent in de schijnwerpers wordt gezet:

  • Animale (Emma Benestan): Een krachtige horrorwestern over de strijd van een jonge vrouw om haar plek te vinden in een door mannen gedomineerde wereld.
  • She Loved Blossoms More (Yannis Veslemes): Een visueel verbluffende, surrealistische film waarin rouw en waanzin elkaar kruisen.
  • An Taibhse (John Farrelly): Een langzaam ontvouwend Iers spookverhaal dat steeds dieper onder de huid kruipt.
  • Timestalker (Alice Lowe): Een speelse maar tragische verkenning van liefde en reïncarnatie.
  • Fréwaka (Aislinn Clarke): Een beklemmende folk horror waarin een vrouw geconfronteerd wordt met de demonen uit haar verleden.
Kill
KILL (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Liefhebbers van korte films worden getrakteerd op het beste van eigen bodem in Belgica Obscura, een selectie van de beste Belgische genrefilms. Daarnaast brengt het festival een exclusieve focus op de Indiase film met het Trash Mahal-programma, dat vier hoogtepunten uit de Indiase genrefilmwereld toont, waaronder Kill (Nikhil Nagesh Bhat) en Hanu-Man (Prasanth Varma). Verwacht films vol actie, spanning en unieke verhalen die je meenemen naar de duistere kant van Bollywood.

The Outcasts
THE OUTCASTS (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Het festival verwelkomt dit jaar enkele bijzondere gasten, zoals regisseurs Robert Wynne-Simons (The Outcasts) en Can Evrenol (Sayara), die persoonlijk hun films zullen voorstellen. Daarnaast zijn er tal van nevenactiviteiten, zoals de Fantasy-Boeken-en Filmbeurs en het gloednieuwe Fabel Fest Vlaanderen op 27 oktober, waar fantasy centraal staat. Ook zullen er verschillende live podcasts worden opgenomen en vindt er een exclusieve vertoning plaats van Bruges-La-Morte in samenwerking met Pelliculot.

Albert Pyun: King of Cult Movies
ALBERT PYUN: KING OF CULT (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is het eerbetoon aan cultregisseur Albert Pyun, met de vertoning van de documentaire Albert Pyun: King of Cult Movies en retrovoorstellingen van zijn klassiekers Cyborg en Radioactive Dreams. Razor Reel viert hiermee de invloed en blijvende nalatenschap van deze iconische filmmaker, die de wereld van de genrefilm voor altijd veranderde.


Het volledige programma en tickets zijn beschikbaar via de officiële website van Razor Reel.
www.razorreel.com

Related posts