Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths
BARDO (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths 

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (Bardo, Falsa Crónica De Unas Cuantas Verdades, originele titel) van viervoudig Oscarwinnaar Alejandro González Iñárritu (Birdman, The Revenant), is een visueel overweldigend drama en een episch, meeslepende en intieme kroniek van onzekerheden waarin het hoofdpersonage Silverio, een bekende en gerenommeerde Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont, terugkeert naar zijn geboorteland.

Door deze simpele reis wordt hij geconfronteerd met zijn identiteit, herinneringen, dromen, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen.

In dit beklijvend portret refereert grootmeester Iñárritu overduidelijk naar Fellini’s meesterwerk Otto e Mezzo waarin Marcello Mastroianni zich verliest in zijn herinneringen en fantasieën en zich vragen stelt over de grens van humaan existentialisme. Het camerawerk van Darius Khondji (Evita, Se7en, The Immigrant) is verbluffend, de regie nauwgezet, de montage uitstekend geritmeerd en de acteerprestatie van Daniel Giménez Cacho als de getormenteerde Silverio is overweldigend. Bovendien ging deze Netflix-productie op het filmfestival van Venetië aan de haal met de Unimed Award. 

Deze film is te bekijken via Netflix.

GENRE: drama, surrealisme
JAAR: 2022
REGISSEUR: Alejandro González Iñárritu
CAST: Daniel Giménez Cacho, Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Íker Sánchez Solano, Luis Couturier
LAND : MEXICO

Related posts