Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Cannes gebruikte waarschuwingstickers bij films van Tarantino
QUENTIN TARANTINO (c) IMDB Pro
Nieuws

Cannes gebruikte waarschuwingstickers bij films van Tarantino 

Quentin Tarantino reisde deze week naar Cannes af om er een speciale vertoning van de grindhouse-klassieker Rolling Thunder te promoten en de Grand Prix uit te reiken. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om na te denken over zijn lange geschiedenis die hij met het filmfestival van Cannes had, en waar hij in 1994 de Palme d’Or won voor Pulp Fiction.

In een gesprek met Deadline herinnerde Tarantino zich de bezorgdheid van het festival over het geweld in Reservoir Dogs die in 1992 in Cannes buiten competitie werd vertoond. Hij beweert dat het festival zowel bij Reservoir Dogs als bij Pulp Fiction een inhoudswaarschuwing toevoegde – en daarmee ophield toen Europese filmmakers als Lars von Trier dezelfde weg opgingen.

“Ze plakten een oranje sticker op het ticket waarop stond: Deze film is misschien te gewelddadig voor u,” zei hij. “Diezelfde sticker stond ook op Pulp Fiction toen die in Cannes in 1994 draaide. En op een gegeven moment zijn ze daar met Lars von Trier mee gestopt.”

Het valt nog te bezien of Tarantino’s komende film The Movie Critic gewelddadig genoeg zal zijn om ook zo’n een waarschuwing te vereisen. De regisseur legde onlangs uit dat de film een fictief verhaal wordt over een echte filmcriticus wiens reviews hij las in een pornografisch tijdschrift toen hij in een bioscoop voor volwassenen werkte.

Related posts