Subscribe Now
Trending News

Blog Post

L’EVENEMENT
ANAMARIA VARTOLOMEI in L'EVENEMENT (C) The Movie Database (TMDB)
Streaming

L’EVENEMENT 


Frankrijk anno 1963. De jonge Anne is een heel goede studente. Ze wil met brio haar studies afmaken om te kunnen ontsnappen aan het sociale lot van haar proletarische familie. Wanneer ze ongewild zwanger wordt, spatten haar toekomstperspectieven uiteen. Haar zoektocht naar een ‘oplossing’ wordt een meedogenloze odyssee.

Abortus is strafbaar. Anne wordt gedwongen om het illegale circuit in te duiken. Een maatschappij die begin jaren zestig het verlangen van vrouwen veroordeelt en bij uitbreiding seks in het algemeen, vraagt een zware psychologische tol voor jonge vrouwen in nood.

ANAMARIA VARTOLOMEI
ANAMARIA VARTOLOMEI in L’EVENEMENT (C) The Movie Database (TMDB)


L’événement, een bewerking van de gelijknamige en biografische roman van
Nobelprijswinnares Annie Ernaux, is na Mais Vous Êtes Fous, de tweede langspeelfilm van scenariste/regisseuse Audrey Diwan (echtgenote van Cédric Jimenez).

L’événement is een hard, maatschappijkritisch en vooral confronterend portret van een radeloos iemand die ‘noodgedwongen’ kiest om tegen de wet te handelen. Hoewel het verhaal zich in Frankrijk afspeelt begin jaren zestig, is de film nog altijd bijzonder actueel. Bovendien wordt de film op een uitstekende wijze gedragen door de jonge en snel rijzende actrice Anamaria Vartolomei. 


L’événement is niet geschikt voor gevoelige kijkers en blies op het filmfestival van Venetië zowel het publiek als de jury omver. De film werd er dan ook meer dan terecht bekroond met de Gouden Leeuw.  L’événement is een heel sterke must-see-film die beslist niemand onverschillig laat.


GENRE: drama, arthouse
JAAR: 2021
REGISSEUR: Audrey Diwan
CAST: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Louise Chevillotte
LAND : FRANKRIJK

Related posts