Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Geen Challengers op Filmfestival van Venetië
CHALLENGERS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Geen Challengers op Filmfestival van Venetië 

MGM verschuift Luca Guadagnino’s Challengers naar 2024. Het drama met Zendaya in de hoofdrol zou een première krijgen op het filmfestival van Venetië, gevolgd door een bioscooprelease op 15 september. De film zal nu op 26 april 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Commandante van Edoardo De Angelis, een drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Italiaanse marineofficier Salvatore Todaro uit de Tweede Wereldoorlog, is gekozen als de nieuwe openingsfilm op het filmfestival van Venetië dat op 30 augustus begint.

Alles heeft te maken met de SAG-AFTRA en WGA stakingen. Door de SAG-staking zouden de acteurs niet naar Venetië kunnen komen om de film te promoten. Challengers is de eerste film die zich terugtrekt van een herfstfestival door de stakingen.

Naast Zendaya vertolkt in Challengers Tashi Duncan, de vrouw en coach van Patrick, een voormalig Grand Slam-kampioen (Josh O’Connor) die is weggezakt na een lange reeks nederlagen. Op een Challenger-tornooi moet hij het nu opnemen tegen Art Donaldson (Mike Faist), de ex van zijn vrouw. Vuurwerk op en naast de court dus!

Er zullen zeker nog meer releasedata verschuiven door de staking. Lionsgate kondigde al een paar wijzigingen waaronder het vervolg op Dirty Dancing. Zendaya is ook een van de sterren van Dune: Part Two, die momenteel gepland is voor 3 november, maar ook dat is nu niet zeker.

Related posts