Subscribe Now
Trending News

Blog Post

JOHN WICK: CHAPTER 4
JOHN WICK: CHAPTER 4 (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

JOHN WICK: CHAPTER 4 


John Wick: Chapter 4 zet de meedogenloze en adrenaline pompende saga van de legendarische huurmoordenaar verder en levert een explosieve ervaring die je op het puntje van jouw stoel laat zitten. Dit deel, geregisseerd door Chad Stahelski, behoudt de kenmerkende elementen van de franchise en voegt nieuwe wendingen toe die het een waardige opvolger maken van zijn voorgangers.

Keanu Reeves kruipt opnieuw in de huid van de stoïcijnse en geduchte John Wick, wiens jacht op wraak centraal staat in dit spannende hoofdstuk. Reeves zijn prestatie is als vanouds onberispelijk. Hij brengt een ongeëvenaarde toewijding en intensiteit aan het personage, waardoor hij een magnetische kracht op het scherm is. Zijn fysieke bekwaamheid en vaardige vechtscènes blijven verbazen en laten zien waarom hij één van de meest iconische actiesterren van onze tijd is. Al voelt het van tijd tot tijd misschien een beetje te veel aan van het goede en neigt het een tikkeltje de ongeloofwaardige kant op. Iemand die meermaals van de trappen aan de Sacré-Coeur dondert en er nog geen blauwe plek aan overlaat, daar moet je echt John Wick voor heten.

John Wick: Chapter 4
JOHN WICK: CHAPTER 4 (c) The Movie Database (TMDB)


Chapter 4 breidt de wereld van huurmoordenaars uit en onthult nieuwe en intrigerende personages, waarvan we enkelen hoogstwaarschijnlijk in de toekomstige spin-offs zullen terugzien. De introductie van een geduchte tegenstander voegt daarbovenop nog een extra laag van complexiteit toe aan het plot. Daarnaast delft de film dieper in op de achtergrond van John Wick en onthult meer over zijn raadselachtige verleden.

Het mag gezegd worden: de actiescènes in John Wick: Chapter 4 zijn niets minder dan spectaculair. De choreografie is een adembenemende symfonie van geweld, precisie en creativiteit. Elke stoot, trap en schot voelt tastbaar aan, bijgestaan door het adembenemend geluid en het vakkundige camerawerk. Van intense gevechten van man tot man tot verbijsterende vuurgevechten, de actie blijft ongeëvenaard en zet een nieuwe standaard voor het genre.

De prachtig vormgegeven stadslandschappen, van onder andere Parijs, en de zorgvuldig ontworpen sets creëren een betoverende visuele ervaring die de rauwe energie van de actiescènes aanvult

KEANU REEVES
KEANU REEVES in JOHN WICK: CHAPTER 4 (c) The Movie Database (TMDB)


Één van de sterke punten van de film is het vermogen om een balans te vinden tussen hectische actie en momenten van emotionele resonantie. Ondanks het meedogenloze geweld behandelt John Wick: Chapter 4 thema’s als loyaliteit, verlossing en de gevolgen van iemands acties. Deze emotionele diepgang geeft de film meer inhoud dan alleen actie. Yeah…

Een klein nadeel is echter de complexiteit van de film, vooral voor kijkers die nieuw zijn in de franchise. Het ingewikkelde web van personages en allianties kan enigszins overweldigend zijn voor degenen die de eerdere hoofdstukken niet hebben gezien, maar het draagt uiteindelijk bij aan de rijkdom van het verhaal als geheel. Reden te meer om alle vorige delen eerst nog even opnieuw te bekijken alvorens aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.

Concluderend is John Wick: Chapter 4 een hartverscheurende en bevredigende toevoeging aan de geliefde franchise. Keanu Reeves blijft schitteren als de iconische John Wick, aka de Baba Yega, en de actiescènes zijn een absoluut spektakel om te zien. De regie van Chad Stahelski houdt de film trouw aan zijn voorgangers en voegt tegelijkertijd frisse elementen toe die zowel fans als nieuwkomers betrokken houden bij de spannende reis van John Wick. Als je een fan bent van actiefilms met een diepere betekenis in, dan is deze film een absolute aanrader.

John Wick: Chapter 4 is ondertussen breschikbaar op DVD, Blu-ray, Blu-ray Steelbook, 4K UHD Steelbook, DVD Boxset, Blu-ray Boxset en on demand.

GENRE:  actie, crimi, thriller
JAAR: 2023
REGISSEUR: Chad Stahelski
CAST: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Ian McShane
LAND: USA

Related posts