Subscribe Now
Trending News

Blog Post

21 JUMP STREET
21 JUMP STREET (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

21 JUMP STREET 

Televisieseries uit de oude doos die via een langspeelfilm opnieuw tot leven worden gewekt zijn meestal gedrochten van het ergste soort. De filmversies van The A-Team of The Dukes Of Hazzard zijn mooie voorbeelden van hoe het niet moet.

Gelukkig vormt 21 Jump Street daarop een uitzondering. Het enige wat we van deze flikkenreeks nog weten is dat ze de doorbraak van Johnny Depp betekende en het vier seizoenen volhield. Dat de ster in de filmversie een rolletje wilde spelen betekent wellicht dat de reeks hem nog nauw aan het hart ligt. Het idee om 21 Jump Street te verfilmen komt overigens van hoofdrolspeler en medeproducent Jonah Hill.

21 JUMP STREET
21 JUMP STREET (c) The Movie Database (TMDB)



21 Jump Street heeft wel een vrij hoog eightiesgehalte en toch speelt het verhaal zich nu af. Zeven jaar geleden waren Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) niet de beste maatjes. Jenko was de bullebak die alle meisjes kon versieren. De spierbundel was een ware held die het bovendien leuk vond om zijn klasgenootjes te pesten. De sullige Schmidt was altijd de kop-van-jut. Het toeval wil dat zeven jaar later de twee samen op de politieschool zitten, maar gelukkig zijn Schmidt en Jenko ondertussen al wat meer volwassen (nou ja) geworden. De gewezen vijanden gooien het zelfs op een akkoordje om elkaar te helpen zodat ze voor hun examen slagen. Zoals verwacht worden ze onafscheidelijke vrienden die zelfs binnen het politieteam een duo vormen.

Het scenario is door Michael Bacall geschreven, de man die verantwoordelijk is voor zowel Project X als het hilarische meesterwerkje Scott Pilgrim Vs The World. Deze twee films verklappen meteen heel wat over het soort humor dat in deze film wordt gebruikt. Jawel, 21 Jump Street is filmvoer voor de liefhebbers van Superbad en aanverwanten. Of om het anders te zeggen: foute humor (wat dat ook mag betekenen) vol hilarische grollen.

Je moet van deze komedie dan ook geen cinefiel hoogtepunt verwachten, maar dat is ook nooit de bedoeling geweest van regisseurs Phil Lord en Chris Miller die voorheen de tekenfilm Cloudy With A Chance Of Meatballs maakten. De sterren van deze flikkenkomedie zijn natuurlijk de dolkomische Jonah Hill en Channing Tatum. In iedere scène zorgen de twee voor vuurwerk.

Sommige lezers zullen wel hun twijfels hebben over het niveau van de grappen (die natuurlijk bijna allemaal over seks gaan), maar toch zijn ze bijna allemaal geslaagd en zoiets is tegenwoordig zeer zeldzaam. Zelfs Ice Cube die eigenlijk voor geen meter kan acteren is genietbaar. Het verhaaltje is misschien slapjes en net iets te voorspelbaar, maar geef toe: een komedie bekijk je toch louter om eens lekker te schuddebuiken, niet? En dat doe je met 21 Jump Street gegarandeerd!


GENRE: komedie
JAAR: 2012
REGISSEUR: Phil Lord en Chris Miller
CAST: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Falcon, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube, Ellie Kemper
LAND: USA

Related posts