Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MAGIC MIKE
MAGIC MIKE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MAGIC MIKE 

Een film over mannelijke strippers? Het werkte met Full Monty waarbij stoere arbeiders uit de kleren gaan en waarmee maakte Peter Cattaneo één van de leukste Britse films van de afgelopen decennia maakte. Magic Mike is geregisseerd door Steven Soderbergh, een cineast die soms – niet altijd – verdomd sterke films aflevert.

In Magic Mike gaat het over Mike Lane (Channing Tatum), een man met veel dromen. Hij beseft als geen ander dat je als bouwvakker niet rijk zal worden. Daarom verdient hij ’s avonds een stuiver bij als stripper in de Xquisite-club. Deze tent staat onder leiding van Dallas (Matthew McConaughey). Ook deze gespierde knul denkt dat er hem een gouden toekomst wacht, de ijdeltuit will immers een hele keten van dit soort stripclubs uitbouwen. Mike overhaalt de negentienjarige Adam (Alex Pettyfer) om ook als stripper in de club te werken, een job die meer dan welkom is, want de kerel is net door zijn voorman ontslagen.

Het verhaaltje van Magic Mike is flinterdun. Nochtans is Reid Carolins scenario gebaseerd op de ervaringen van Channing Tatum die voor zijn filmcarrière zelf een stripper in Florida was. Oorspronkelijk wilde Tatum dit verhaal verfilmen met Nicolas Winding Refn, maar die had blijkbaar andere plannen. Uiteindelijk kwam hij tijdens de opnames van Haywire bij Soderbergh met zijn project terecht.

Echt slecht kun je deze film niet noemen. Soderbergh bezorgt deze toch wel machofilm een persoonlijk tintje door zijn typische gele kleurfilters te gebruiken, doch is het eindresultaat eerder oppervlakkig. McConaughey beleeft de lol van zijn leven. Ook Tatum is uiterst genietbaar. De echte revelatie van de film is evenwel Cody Horn, maar nooit doorbrak.

GENRE: komedie, drama
JAAR: 2012
REGISSEUR: Steven Soderbergh
CAST: Matthew McConaughey, Channing Tatum, Olivia Munn, Alex Pettyfer, Cody Horn, James Martin Kelly, Reid Carolin, Avery Camp, Kevin Nash
LAND: USA

Related posts