Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Back to the Future-editor Arthur Schmidt overleden
ARTHUR SCHMIDT (c) IMDB Pro
Nieuws

Back to the Future-editor Arthur Schmidt overleden 

Arthur Schmidt, de editor wiens decennialange samenwerking met regisseur Robert Zemeckis klassiekers als Forrest Gump, Who Framed Roger Rabbit, Cast Away, Contact en de drie Back to the Future-films opleverde, is overleden, zo heeft Deadline bevestigd. Hij werd 86.

Schmidt kreeg twee Oscars voor Who Framed Roger Rabbit (1988) en Forrest Gump (1994). Zijn andere samenwerkingen met Zemeckis waren onder andere Death Becomes Her en What Lies Beneath.

Schmidt werkte ook met Michael Mann, Taylor Hackford, Michael Apted, Mike Nichols, Barry Sonnenfeld en vele anderen. Zijn vader, Arthur P. Schmidt, was ook een veelgeprezen filmeditor die lang heeft samengewerkt met mensen als Billy Wilder waaronder voor Sunset Boulevard. Schmidt ontving de American Cinema Editors Career Achievement Award in 2009 die werd uitgereikt door Zemeckis.

Related posts