Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Linda Haynes (Rolling Thunder) overleden
LINDA HAYNES (c) IMDB Pro
Nieuws

Linda Haynes (Rolling Thunder) overleden 

Linda Lee Sylvander, bekend als Linda Haynes tijdens haar acteercarrière in de jaren 70 en begin jaren 80, is overleden. Ze werd 75 jaar. De actrice stierf volgens haar overlijdensbericht “vredig, met haar familie aan haar zijde” op 17 juli in Summerville, South Carolina, maar het nieuws werd pas nu wereldkundig gemaakt. Haar familie gaf geen doodsoorzaak op.

Haynes werd geboren op 4 november 1947 in Miami, Florida en maakte haar acteerdebuut als Dr. Anne Barton in Latitude Zero uit 1969. Ze is het best gekend van haar rollen als Linda Forchet in de psychologische thriller Rolling Thunder uit 1977, tegenover William Devane en Tommy Lee Jones, en als Carol in Brubaker uit 1980, met Robert Redford en Morgan Freeman in de hoofdrollen.

Ze bleef haar ganse leven lid van de Actor’s Studio, maar zei het acteren zelf na een korte carrière al vaarwel om aan de slag te gaan als juridisch secretaresse. Tijdens haar jaren in Hollywood was ze ook nog te zien in o.a. Human Experiments, The Drowning Pool, The Nickel Ride en Coffy. Ze dook daarnaast op in tv-series zoals This Is the Life, My Three Sons en Room 222.

Related posts