Subscribe Now
Trending News

Blog Post

JOHNNY MAD DOG
JOHNNY MAD DOG (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

JOHNNY MAD DOG 

Het verhaal van Johnny Mad Dog speelt zich af in de republiek Liberia tijdens één van de bloedige burgeroorlogen. De 15-jarige Johnny, een kindsoldaat met een boontje voor rapmuziek, is tot de tanden gewapend en wordt bevlogen door de mad dog die hij wil worden. Aan de hand van drugs, norse bevelen, luidruchtige kreten en indoctrinerende slagzinnen worden de kinderen opgejut tot weerzinwekkende moordmachines. Met zijn kleine commando, steelt en plundert hij en slacht hij iedereen die zijn pad kruist, zonder pardon af.

JOHNNY MAD DOG
JOHNNY MAD DOG (c) The Movie Database (TMDB)



Opgezweepte en losgeslagen jongeren die participeren aan een barbaarse machtsgreep en die als heethoofden oorlogje spelen, gedreven door filmprenten uit Hollywood en allerhande desinformatie. De 16-jarige dappere Laokolé duwt haar gehandicapte vader voort in een wankele kruiwagen terwijl de kogels haar rond de oren fluiten. Het meisje tracht zich intussen de prachtige toekomst in te beelden die haar briljante schoolresultaten voor haar leken te openen. Ze wil met haar kleine broertje zo snel mogelijk de belegerde stad die aan flarden wordt geschoten door uitzinnige kindsoldaten, ontvluchten. Een in de kiem gesmoorde jeugd, een Afrika dat verwoest wordt door ongerijmde oorlogen, een volk dat ondanks alles probeert te overleven en zijn eigen stukje menselijkheid tracht te vrijwaren.


De Franse documentairemaker Jean-Stéphane Sauvaire liet zich voor zijn langspeelfilmdebuut inspireren op Johnny Mad Dog, een aangrijpend boek van Emmanuel Dongala. Het resultaat is een ademstokkend docudrama dat boordevol hondsbrutale geweldsscènes steekt en je een hard beeld geeft van de angstaanjagende en identiteitsloze wereld waarin kindsoldaten worden aangezet tot oorlogsgruwel. Een stomp in de maag waar je moet van bekomen.

GENRE: drama
JAAR: 2008
REGISSEUR: Jean-Stéphane Sauvaire
CAST: Christophe Minie, Daisy Victoria Vandy, Joseph Duo, Dagbeth Tweh, Careen Moore
LAND:  Frankrijk, België, Liberia

Related posts