Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THEATRE OF BLOOD
THEATRE OF BLOOD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THEATRE OF BLOOD 

Bij ons is Theatre of Blood wat minder bekend, maar in Engeland geniet deze horrorfilm volop een cultstatus. Dat heeft veel met Vincent Price te maken die deze prent als één van zijn favoriete werken aanstipte. De film was niet alleen een mijlpaal in het leven van Price omdat hij op de set zijn tweede vrouw (Coral Browne) leerde kennen, ook omdat de horrorster eindelijk de kans kreeg om te tonen dat hij een degelijke acteur is. Vincent Price was wel enorm geliefd bij griezelfans, maar andere acteurs keken steeds een beetje op hem neer omdat hij een genreacteur was. Price heeft daar altijd argwanend op gereageerd door te stellen dat hij misschien niet kan wat Robert Redford kan, maar dat dit omgekeerd ook niet het geval is.

THEATRE OF BLOOD
THEATRE OF BLOOD (c) The Movie Database (TMDB)


In Theatre Of Blood loopt heel wat schoon volk zoals Diana Rigg, Robert Coote, Jack Hawkins, Ian Hendry, Michael Hordern, Arthur Lowe of sekssymbool Diana Dors rond. Allemaal op en top Britse rasacteurs en daartussen staat Vincent Price die de rol van Edward Lionheart vertolkt. Die vindt zichzelf de beste toneelacteur die er is. Hij weigert evenwel om rollen te spelen die niet uit de pen van Shakespeare zijn gevloeid. Het gevolg is dan ook dat toneelcritici in hun recensies hem ronduit belachelijk maken.

Als op een dag de felbegeerde prijs voor beste toneelspeler aan een nobele onbekende wordt overhandigd, wordt het Lionheart allemaal te veel en stapt hij uit het leven. Ten minste dat denkt men. Samen met een paar andere aan lagerwal geraakte acteurs beraamt Price een plan om alle critici te vermoorden die hem ooit het leven zuur hebben gemaakt. De moordtechnieken zijn allemaal ontleend aan passages uit toneelstukken van William Shakespeare.

Je zucht, want je hebt geen zin in oersaaie Shakespeare-vertellingen? Geen nood, want Theatre Of Blood is een ouderwetse horrorfilm waarin je wel af en toe eens een versje uit één of ander klassiek toneelstuk hoort, maar waaraan vooral veel bloed te pas komt. Vincent Price is zoals steeds de perfecte acteur om een sadistische moordenaar te spelen en ook Diana Rigg (de seksbom uit de eerste versie van The Avengers) die zijn dochter Edwina vertolkt, is niet te versmaden. Er is naast de gruwel zelfs wat ruimte voor humor, want de domme politiemensen die Lionheart bij de kraag moeten vatten doen denken aan ene inspecteur Clouseau! Lachen mag dus zeker. Het was zelfs de bedoeling dat deze film zou gemaakt worden met als titel Much Ado About Murder, maar dat idee werd door Price van tafel geveegd omdat volgens hem het publiek niet tuk is op ironische filmtitels. 

De film is uit op Arrow Video.

GENRE: horror
JAAR: 1973
REGISSEUR: Douglas Hickox
CAST: Vincent Price, Diana Rigg, Robert Coote, Jack Hawkins, Ian Hendry, Michael Hordern, Arthur Lowe, Diana Dors
LAND:  Groot-Brittannië





Related posts