Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KIN
KIN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

KIN 

Het zoeken naar de link tussen films als E.T., Stand By Me, Mud en Killing Them Softly? Voor wie het niet onmiddellijk doorgeeft: een misdaadverhaal koppelen aan een scenario van een jonge knaap die iets mysterieus ontdekt. Dat was de bedoeling van de broertjes Jonathan en Josh Baker die na het maken van een paar kortfilms een paar Hollywoodproducenten bereid konden vinden om met de nodige centen over de brug te komen voor een eerste grote film.

Het resultaat ging commercieel gezien de mist. Op misdaadvlak loopt het aardig goed (kan ook moeilijk anders dan met een bad boy als James Franco), maar het sciencefictionverhaal laat toch wat steken vallen. De jongen in kwestie, Eli Solinski (Myles Truitt) ontdekt immers een futuristisch geweer en menig filmkijker zal dan ook verwachten dat Kin losbarst tot iets Terminator-achtigs, maar dat doet het dus niet.

KIN
KIN (c) The Movie Database (TMDB)

Elijah is een tiener zoals je ze in feite alleen maar in de films treft. Spijbelaar eerste klas (niet om te gaan betogen tegen het klimaat), altijd verkeerd begrepen, maar hyperintelligent en voorbestemd om iets mee te maken wat normale aardlingen op hun buik kunnen schrijven. In zijn geval is dat het vinden van een ultramodern wapen waarmee hij alleen kan schieten, want als het geweer in de pollen van iemand anders terechtkomt dan klapt het dicht. Het duurt een tijdje vooraleer onze vriend te weten komt waartoe zijn vondst in staat is, want eerst worden we geconfronteerd met iets wat zich situeert tussen een familiedrama en een bikkelharde actiefilm.

Zijn alleenstaande vader (een briljante Dennis Quaid) probeert Elijah op het rechte pad te houden onder het motto “ik ben hard voor je omdat de wereld hard is”, maar dat is zonder zijn halfbroer Jimmy (Jack Reynor) gerekend die net uit de gevangenis is ontslagen. Jimmy is de gangster Taylor (een perfecte James Franco) nog een duit geld schuldig en die laat er geen gras over groeien: of de poen of het leven van zijn familie.

Vervelen doe je je nooit met Kin. Zeker niet als je Franco en zijn trawanten in het achtervolgingsspel krijgt, want er wordt op een sadistische daad meer of minder niet gekeken! Ook de rechtmatige eigenaars van het vuurwapen willen hun speelgoed terug. Wie de mysterieuze motorijders zijn, komen we pas in de laatste vijf minuten van de film te weten. Een ontknoping die wat lullig aanvoelt, maar ondertussen heb je toch anderhalf uur genoten van een popcornfilm die zeker de middelmaat overstijgt en niet alleen door de meer dan goede vertolkingen, maar ook omdat de broertjes Baker niet verzuipen in de special effects.

GENRE: sciencefiction
JAAR: 2018
REGISSEUR: Jonathan Baker, Josh Baker
CAST: Zoë Kravitz, James Franco, Jack Reynor, Dennis Quaid, Myles Truitt
LAND:  USA

Related posts