Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Holly van Fien Troch opent 50ste editie Film Fest Gent
HOLLY (c) Toon Aerts
België boven

Holly van Fien Troch opent 50ste editie Film Fest Gent 

Holly, Fien Trochs vijfde langspeelfilm, is de officiële openingsfilm van de feestelijke 50ste editie van Film Fest Gent en zal het internationaal filmfestival aftrappen op dinsdag 10 oktober. De film is een intrigerend portret van een vijftienjarig meisje genaamd Holly. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt te hebben voorspeld, zijn alle ogen op haar gericht. Holly maakt ook deel uit van de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië.

Zeven jaar nadat ze er met het internationaal bejubelde Home de Publieksprijs en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek won, keert regisseur Fien Troch terug naar Film Fest Gent. Dat FFG voor het derde jaar op rij – na La Civil en Close – kiest voor een openingsfilm van eigen bodem geeft blijk van de hoogstaande artistieke kwaliteiten van de hedendaagse Belgische cinema, die ook internationaal aan waarde wint.

Nieuwkomer Cathalina Geeraerts torst het gewicht van het hoofdpersonage op fenomenale wijze op haar schouders en wordt daarin bijgestaan door o.a. Felix Heremans en Greet Verstraete. Troch kon voor haar vijfde langspeelfilm opnieuw rekenen op Frank van den Eeden (Home, Close) voor de fotografie en Nico Leunen (Home, De Acht Bergen) voor de montage. Voor de muziek werkte de regisseur terug samen met Johnny Jewel (Drive, Lost River, Home), de man achter het platenlabel Italians do it better en de band Desire die met z’n intrigerende score bijdraagt aan de indringende sfeer van de film.

Fien Troch
FIEN TROCH (c) Sofie Geysens

Related posts