Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Francis Ford Coppola knipt nu ook in zijn One from the Heart
ONE FROM THE HEART (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Francis Ford Coppola knipt nu ook in zijn One from the Heart 

Francis Ford Coppola’s One from the Heart zal in een nieuwe gerestaureerde versie op het 80e filmfestival van Venetië getoond worden en maakt deel uit van de Venice Classics. De film zal in 2024 in de bioscoop verschijnen.

Coppola heeft er een handje van weg om uit te pakken met nieuwe versies van zijn films. Zo werd Apocalypse Now opnieuw uitgebracht in een “redux” en “final cut” versie en van The Godfather: Part III werd er een versie uitgebracht met een gewijzigde opening en epiloog. Deze keer verdwijnen er 12 (!) minuten uit de originele versie van One from the Heart.

Drie jaar nadat Apocalypse Now de Palme d’Or won in Cannes, werd One from the Heart in 1981 uitgebracht en betekende de grootste financiële mislukking in Coppola’s carrière, tot op het punt waarop de film vandaag praktisch vergeten is. Het oorspronkelijke budget voor deze melancholische film, die zich afspeelt onder de neonlichten van Las Vegas, was aanvankelijk gepland op 2 miljoen dollar. Uiteindelijk kostte het bijna 25 miljoen dollar. In die tijd was het de duurste opname in de filmgeschiedenis. De film bracht slechts 636.796 dollar op aan de kassa.
Onlangs werd gezegd dat Coppola’s film uit 1981 een enorme inspiratie was voor Todd Phillips’ aankomende Joker: Folie à Deux.

Related posts