Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Riceboy Sleeps
RICEBOYS SLEEP (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Riceboy Sleeps 



Met Riceboy Sleeps is de in Zuid-Korea geboren Canadees Anthony Shim toe aan zijn tweede langspeelfilm. Voor deze film over een moeder die een nieuw leven tracht op te bouwen met haar zoon, put hij uit zijn eigen immigratieachtergrond waardoor dit familiedrama enige vorm van authenticiteit meekrijgt.

Riceboy Sleeps
RICEBOY SLEEPS (c) IMDB Pro

Na een ingrijpende drama, waardoor ze haar man verliest, wil So-Young ( Choi Seung-yoon in haar eerste langspeelfilm ) niet meer in Zuid-Korea blijven en zoekt ze in Canada een nieuw leven samen met haar zoon Dong-Hyun. Integreren in een onbekend land en vreemde cultuur is voor een alleenstaande moeder geen sinecure. Ze krijgt te maken met racisme en seksisme in haar werkomgeving, maar staat er wel haar mannetje. Ook de kleine Dong-Hyun, voortreffelijk vertolkt door Dohyun Noel Hwang in zijn eerste rol, krijgt te maken met racistische opmerkingen, meestal door de onwetendheid van de andere kinderen in een harde schoolomgeving. Ze worden zelfs aangespoord door de schooldirectie om voor Dong-hyun een nieuwe naam te voorzien.

Wanneer Dong-hyum als tiener steeds meer interesse toont in wie zijn vader was, zorgt dit voor wrevel tussen hem en zijn moeder. Want So-Young zwijgt in alle talen over wie Dong-hyun zijn vader nu werkelijk was, voornamelijk omdat ze het verlies van haar man nog geen plaats heeft gegeven. So-Young heeft inmiddels een nieuwe vriend die heel hard probeert om Dong-hyun de vaderfiguur te geven die hij mist of nooit heeft gekend.

Riceboy Sleeps
RICEBOY SLEEPS (c) IMDB Pro

Anthony Shim heeft de film nog een wat te gemakkelijke emotionele gelaagdheid mee. Hoewel de film degelijk is gemaakt en er goed wordt geacteerd, blijft de film te oppervlakkig door het gemis aan diepgang. Het sterkste van Riceboy Sleeps zit hem in zijn staart wanneer So-Young en Dong-hyun een trip aanvatten naar Zuid-Korea. Daar is een knipoog naar het werk van Shohei Imamura ( The Ballad of Narayama ) en Naomi Kawase ( The Mourning Forest ) niet ver weg.

Al bij al is Riceboy Sleeps een ingetogen familiedrama over integratie en rouwverwerking maar ook van hoop en volharding om er steeds het beste van te maken. Maar misschien verwachtte wij dat ietsje meer.


GENRE: Drama, Familie, Geschiedenis, Romantiek
JAAR: 2022
REGISSEUR: Anthony Shim
CAST: Choi Seung-yoon, Dohyun Noel Hwang, Ethan Hwang, Anthony Shim
LAND: Canada

Related posts