Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MR. NICE
MR. NICE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MR. NICE 

Howard Marks, ook bekend onder de bijnaam Mr. Nice, werd op 13 augustus 1945 geboren in Wales. Hij studeerde aan Oxford, gaf les en ontpopte zich tot een befaamd auteur. Hij werd gerekruteerd bij de Britse geheime dienst, alvorens berucht en bovendien uiterst populair te worden als de grootste Engelse drugsbaron aller tijden. Op het toppunt van zijn ‘carrière’ stond hij persoonlijk garant voor 10% van de wereldhasjiesj-trafiek. Hij werd legendarisch toen bekend raakte dat hij ook nog nauwe contacten had met de CIA, IRA én de maffia. Hij ging de geschiedenis in als ‘de meest stijlvolle en aardigste crimineel ooit’!

MR. NICE
MR. NICE (c) The Movie Database (TMDB)


Desondanks ‘verbrandde hij zijn vingers’ en werd hij veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. In 1996 hield hij het ‘illegale’ voor bekeken en zette hij zijn turbulente en ophefmakende levensverhaal op papier onder de toepasselijke titel: Mr. Nice. Sindsdien vergaart hij bekendheid met zijn wervelende voordrachten, zijn cameos in belangrijke drugsfilms, talrijke boeken, als geflipte boardgamer en rockpromotor, ‘wetenschappelijk’ filosoof en met zijn populaire website annex bedrijfje in cannabiszaad: Mr. Nice Seed Bank. Uiteraard is dit hapklaar en dankbaar materiaal voor een onderhoudende film. 

Mr. Nice-the novel is nustijlvol en met (te!) veel respect voor authenticiteit verfilmd door Bernard Rose. In de dankbare hoofdrollen herkennen we de ronduit fantastische Rhys Ifans (de hilarische Spike uit Notting Hill) en Chloë Sevigny. Mr. Nice is een bijzonder leuke, sympathieke, kleurrijke en flamboyante biopic waarin met veel oog voor details ook een fraai tijdsbeeld wordt opgehangen. De setdesign, de kostuums en het camerawerk zijn eveneens knap. Kortom; a ‘nice’ movie.

GENRE: misdaad
JAAR: 2010
REGISSEUR: Bernard Rose
CAST: Rhys Ifans, Chloë Sevigny, Omid Djalili, Crispin Glover, David Thewlis
LAND: Groot-Brittanië, Spanje

Related posts