Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BITTERSWEET SIXTEEN
BITTERSWEET SIXTEEN (c) KFD
België boven

BITTERSWEET SIXTEEN 

Jan Verheyen en Lien Willaert zijn ondertussen ronkende namen uit het Vlaamse filmwereldje. Omdat alle goede dingen uit drie bestaan, tel je daar vanaf nu ook maar Anna Verheyen, de intussen 16-jarige dochter van Jan en Lien, bij. Naar verluidt schreef zij het scenario van Bittersweet Sixteen, een tienerfilm over Lotte, een meisje van 15 jaar die op school het vuur aan de schenen wordt gelegd door Astrid, de beauty en bitch van de klas.

Astrid beschadigde met de grove hamer Lotte’s zelfbeeld. Ook thuis zit er een haar in de boter bij Lotte want haar ouders zetten een punt achter hun relatie omdat moederlief plots homo-gevoelens heeft (kwestie van bewust in te spelen op de huidige trend en het binair genderdenken mee te proberen doorbreken). Laat ze nu net verliefd worden op de moeder van Astrid. Dat vraagt natuurlijk om een heksenketel aan problemen.

Bittersweet Sixteen
BITTERSWEET SIXTEEN (c) KFD

Bittersweet Sixteen is een leuke, vederlichte en heel matig onderhoudende Vlaamse tienerfilm over pestgedrag en bashing op school. Inhoudelijk, qua sfeer en mentaliteit houdt dit vehikel beslist de vinger op de contemporaine tienerpolsen. Neem alle clichés van oudere gekende (Amerikaanse) tienerfilms (American Pie, Sixteen Candles, Ferris Bueller’s Day Off, Porky’s, Pretty in Pink, Mean Girls, jawel Jan kent zijn ‘klassiekers’) bij elkaar, giet er een Vlaams sausje over en je hebt Bittersweet Sixteen van het gezin Verheyen-Willaert. Pretentieloos, maar onderhoudend en voor popcorn-vretende tieners (wellicht) enorm herkenbaar.

GENRE: teenromcom
JAAR: 2023
REGISSEUR: Jan Verheyen, Anna Verheyen, Lien Willaert
CAST: Yana Steenhout, Nell Cattrysse, Ninalotte Roose, Imea Denooze, Steffi Mercie, Emma Van Raemdonck, Nidal van Rijn, Maxine Janssens, Aaron Blommaert, Stien Edlund
LAND:  België

Related posts