Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Razor Reel onthult ‘First Wave’
BROOKLYN 45. (c) Robert Patrick Stern - 2022 Shudder.
België boven

Razor Reel onthult ‘First Wave’ 

Razor Reel Flanders Film Fest, hét genrefilmfestival van Vlaanderen, heeft een eerste lading titels en evenementen voor de komende editie aangekondigd. Die 16de editie zal gedurende 2 opeenvolgende weekends, van 26 tot en met 29 oktober en van 2 tot 4 november, plaatsvinden Brugge.

Blikvanger van de eerste wave is de komst van acteur Nicholas Vince. De acteur die we kennen als de griezelige Cenobite ‘Chatterer’ uit de eerste 2 Hellraiser-films en als Kinski uit Nightbreed, zal persoonlijk zijn documentaire I Am Monsters komen voorstellen.

Nicholas Vince in Nightbreed
NICHOLAS VINCE in NIGHTBREED (c) TheSmoog78


Naast I Am Monsters werden ook 5 andere kersverse langspeelfilms onthuld. Zo zullen de Britse horrorkomedie How To Kill Monsters (Stewart Sparke), de bizarre Japanse horrorfilm Best Wishes to All (Yûta Shimotsu), de Griekse komische fantasyfilm Minore (Konstantinos Koutsoliotas), het bikkelharde Amerikaanse The Seeding (Barnaby Clay) en spookverhaal Brooklyn 45 (Ted Geoghegan – We Are Still Here en Mohawk) hun Belgische première beleven op het festival.

Ook de 50ste verjaardag van de klassieker The Exorcist (William Friedkin) wordt niet vergeten. De film zal in Brugge terug op het witte doek te zijn zien en vergezeld worden van een lezing. Specialist ter zake Constant Hoogenbosch zal het belang van de film voor de horrorcinema kaderen en belooft zelfs met uniek beeldmateriaal voor de dag te komen.

The Exorcist
THE EXORCIST (c) The Movie Database (TMDB)


Het Razor Reel Flanders Film Fest is ook al 10 jaar lid van de Méliès International Festivals Federation (MIFF), een netwerk van 26 fantastische filmfestivals uit 19 landen. Elk lid selecteert door middel van een competitie een Méliès d’Argent. De 26 zilveren winnaars dingen op het einde van het festivalseizoen mee naar de prestigieuze Méliès d’Or. De volgende 5 kortfilms maken in Brugge kans op de award en een finaleplaats:

  • Villain (Sparky Tehnsuko)
  • Welcome to Candy’s (Sabine Crossen)
  • The Smile (Erik Van Schaaik)
  • Souvenir (Jasper Vrancken & Bert Aeles)
  • Bookworm (Javier Yañez Sanz)
Souvenir
SOUVENIR (c) Jasper Vrancken – Bert Aeles


Dat zijn verre van de enige kortfilms die een publiek vinden tijdens Razor Reel 2023. Zo wordt er naar jaarlijkse gewoonte onder de noemer Belgica Obscura ook een overzicht getoond van ijzersterke genrefilms die er in ons jaar gedraaid zijn. De selectie van dit jaar:

  • Lands of Steel (Cyril Vrancken)
  • Diversion (Simon Heymans)
  • Surface (Gianni Carella)
  • Profondo Arrosto (Tony Amorelli)
  • Poppy’s Saturn (Nicole Tegelaar)
  • The Last Day (Joachim Huveneers)
  • Souvenir (Jasper Vrancken & Bert Aeles)

Tenslotte zijn er op zondag 29 oktober ook nog 2 evenementen die we zeker niet onvermeld willen laten. Zo kan je er voor de tweede maal de Fantasy-, Boeken, Film & Stripbeurs bezoeken, een organisatie van Razor Reel en Uitgeverij Bonte. Willy Linthout zal er zijn opwachting maken om te signeren. Diezelfde dag stelt Alex Watteeuw (https://www.80sgeek.be/) ook zijn boek Nog een boek over de jaren 80 voor. Speciaal voor die gelegenheid zal het ganse festival de hele dag in een jaren ’80-sfeer baden.

Meer info kan je vinden op razorreel.com.

Razor Reel Flanders Film Fest 2023
RAZOR REEL FLANDERS FILM FEST 2023

Related posts