Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Belgische acteur Roger Van Hool overleden op 82-jarige leeftijd
ROGER VAN HOOL en IRÈNE TUNC in HEARTBEAT (c) IMDB Pro
België boven

Belgische acteur Roger Van Hool overleden op 82-jarige leeftijd 

De Belgische acteur Roger Van Hool is op 82-jarige leeftijd overleden in Parijs. Van Hool werd in Antwerpen geboren op 27 september 1940 als zoon van een Vlaamse moeder en een Franstalige vader en was perfect tweetalig wat hem een internationale filmcarrière opleverde (meer dan 80 rollen in tv-series en langspeelfilms).

De acteervirus kreeg hij op jonge leeftijd te pakken bij het Antwerpse Kamertoneel. Vanaf de jaren zestig verscheen hij in verschillende films van de befaamde en meermaals bekroonde Belgische regisseur André Delvaux, maar hij vertolkte ook belangrijke rollen in films van befaamde filmmakers als François Truffaut, Roger Vadim, Alain Cavalier en Edouard Molinaro. Voor die laatste verscheen hij in de film Oscar tegenover de bekende Franse acteur Louis de Funès. Zijn laatste rol speelde Van Hool in 2020, in de Franse film Adorables van Solange Cicurel en aan de zijde van Elsa Zylberstein.

Van Hool was ook een begenadigd toneelacteur die theaterstukken vertolkte van de grootste auteurs, doorgaans in de bekendste Parijse theaterhuizen.

Zijn overlijden is een groot verlies voor de Belgische filmwereld.

Related posts