Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BLACK SHEEP
BLACK SHEEP (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BLACK SHEEP 

Ondanks heel wat opzoekwerk heeft het internet er ons niet wijzer op gemaakt of er nu zoiets bestaat als schapenfobie. Feit is dat wie de kriebels krijgt bij het zien van deze wollige beestjes best niet begint aan Black Sheep, een Nieuw-Zeelandse horrorkomedie die gedraaid werd in de traditie van de films van Peter Jackson, en dan hebben we het natuurlijk over zijn klassiekers Bad Taste en Braindead.

Gore en slechte smaak samengepropt in 80 minuten dwaze fun. Deze anders zo sympathieke viervoeters ontaardden in Black Sheep in bloeddorstige wezens. Meer zelfs wie door een schaap gebeten wordt er nadien zelf ook één. Dat heeft alles te maken met uit de hand gelopen genetisch gemanipuleerde gefokte dieren.

BLACK SHEEP
BLACK SHEEP (c) The Movie Database (TMDB)

Probeer vooral de wetenschappelijke insteek niet te begrijpen – die bestaat toch niet – maar amuseer je gewoon met deze wel bijzonder unieke variant op het zombiegenre. Regisseur  Jonathan King weet dat zo’n film valt of staat met zowel de juiste humor als doeltreffende special effects. En dat merk je, want ook al durft de film al eens de flauwe bocht induiken van wat scheten laten, oogt Black Sheep best wel amusant.

De cast lijkt zich te amuseren met de ontelbare liters bloed en dat deed ook wereldwijd het horrorpubliek. De film werd vertoond op het onderdeel van hun Midnight Madness-serie, in Amerika opgepikt door The Weinstein Company en goed voor een totaalwinst van 5 miljoen dollar, maar toch verdween deze filmmaker nadien in de anonimiteit. Black Sheep is zeker geen meesterwerk, en zelfs niet per se een goede film, maar wel entertainend en grappig die zichzelf nooit serieus neemt.    

GENRE: horrorkomedie
JAAR: 2006
REGISSEUR: Jonathan King
CAST: Matthew Chamberlain, Oliver Driver, Tammy Davis , Peter Feeney, Tandi Wright, Mick Rose
LAND: Nieuw-Zeeland

Related posts