Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Luc Besson ziet Dogman niet als een comeback
DOGMAN (c) Shanna Besson
Nieuws

Luc Besson ziet Dogman niet als een comeback 

Regisseur Luc Besson maakt zich geen zorgen over de krantenkoppen van zijn privéleven die invloed zouden hebben op het succes van de film. Van alle films die in Venetië werden vertoond, was Dogman van Luc Besson de film waarvan de filmmakers waarschijnlijk nerveuzer dan anderen zaten te wachten op de reactie van de pers na de eerste persvertoning.

De donkere thriller wordt door de media bestempeld als de comebackfilm van de regisseur. Het is zijn eerste speelfilm achter de camera sinds Anna uit 2019 en de eerste nadat zijn carrière een omweg maakte na beschuldigingen van verkrachting, die vorig jaar werden vrijgesproken door een Franse rechter. Niet dat Besson Dogman zo ziet. Hij beweerde dat hij alleen maar blijft werken in de hoop dat wat hij schrijft goed genoeg is om er films van te blijven maken.

Dogman mag dan dezelfde actie en komedie hebben als Bessons eerdere films, velen hebben opgemerkt hoe de film de regisseur naar donkerder, emotioneler gebieden duwt, iets waarvan hij zei dat het een resultaat was van zijn groei als filmmaker. In bijna 50 jaar filmmaken is Dogman ook Bessons eerste film die meedoet aan een groot festival. Of er al plannen zijn voor een volgend project antwoord de regisseur dat hij graag nog een film in de ruimte wil maken.

Related posts