Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Robert Klane, scenarist van onder andere Weekend at Bernie’s, overleden
WEEKEND AT BERNIE'S (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Robert Klane, scenarist van onder andere Weekend at Bernie’s, overleden 

Robert Klane, de scenarist van Weekend at Bernie’s en Where’s Poppa? is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij regisseerde ook de discofilm Thank God It’s Friday met een Oscarwinnend nummer van Donna Summer, en ontving een Emmy voor Tracey Takes On.
Klane stierf dinsdag in zijn huis in Woodland Hills aan nierfalen na een lange ziekte.

Hij schreef tevens mee aan de scenario’s voor Every Little Crook and Nanny (1972), Fire Sale (1977), The Man With One Red Shoe (1985), National Lampoon’s European Vacation (1985), Unfaithfully Yours (1984), Walk Like a Man (1987) en Folks! (1992). Hij schreef ook zes afleveringen van M*A*S*H* en The Odd Couple: Together Again, een reünietelefilm uit 1973 met Jack Klugman en Tony Randall in de hoofdrollen, die hij ook regisseerde.

Weekend at Bernie’s (1989) met Andrew McCarthy, Jonathan Silverman en Terry Kiser in de hoofdrollen en geregisseerd door Ted Kotcheff, bracht 30 miljoen dollar op met een budget van 15 miljoen dollar en zorgde voor een vervolg in 1993 dat werd geschreven en geregisseerd door Klane. De uitdrukking “Weekend at Bernie’s” is een werkwoord geworden in het Urban Dictionary dat staat voor “het overeind houden van een vriend die bewusteloos is en niet meer zelfstandig kan staan”.

Related posts