Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Les Rendez-vous d’Anna van Chantal Akerman gerestaureerd en weldra ook tentoonstelling
LES RENDEZ-VOUS D'ANNA (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

Les Rendez-vous d’Anna van Chantal Akerman gerestaureerd en weldra ook tentoonstelling 

Na de release in 2022 van de gerestaureerde versie van Toute Une Nuit door het Koninklijk Belgisch Filmarchief, zetten CINEMATEK en de Chantal Akerman Foundation hun verkenning van het onmisbare werk van Chantal Akerman voort met Les Rendez-vous d’Anna. De première vindt plaats op 28 september in Cinema Palace in aanwezigheid van actrice Aurore Clément, gevolgd door een nationale release op 4 oktober.

De release van Les Rendez-vous d’Anna is een voorproefje van wat er te wachten staat in 2024, want vanaf het volgende voorjaar zal Chantal Akerman geëerd worden met een grote retrospectieve van haar volledige filmografie.

Ook zal er een expositie met haar volledige oeuvre te zien zijn in BOZAR. Deze tentoonstelling neemt je mee op een reis door het leven van Chantal Akerman, van haar eerste films in Brussel tot 2015, toen ze in Mexico werkte aan diverse installaties. Het is een unieke tentoonstelling, gewijd aan de Brusselse kunstenares, met exclusieve beelden en onuitgegeven documenten uit haar persoonlijke archieven. Door de verschillende fases van haar carrière te volgen, onderzoekt deze tentoonstelling de verschillende locaties die ze heeft bezocht en omarmt ze diverse kunstvormen, van film tot installatie. Chantal Akerman was en blijft een bron van inspiratie en voorbeeld voor heel wat filmmakers/filmmaaksters en artiesten.

Related posts