Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KOMISCHE CRIME-THRILLER LAROY  PAKT DE GROTE PRIJS IN DEAUVILLE
LAROY (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

KOMISCHE CRIME-THRILLER LAROY  PAKT DE GROTE PRIJS IN DEAUVILLE 

De jury van het 49e Amerikaanse filmfestival van Deauville (01/09 – 10/09/2023), voorgezeten door acteur/regisseur Guillaume Canet en bestaande uit Alexandre Aja, Anne Berest, Laure de Clermont-Tonnerre, Léa Mysius, Marina Hands van de Comédie-Française, Rebecca Marder, Stéphane Bak en Maxim Nucci alias Yodelice, heeft de volgende prijzen toegekend:

De Grand Prix, ging naar LaRoy, een komische crime-thriller van debuterend langspeelfilmregisseur Shane Atkinson. Wanneer Ray ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, besluit hij zelfmoord te plegen. Zijn plannen veranderen plotseling wanneer een vreemdeling hem aanziet voor een huurmoordenaar. De hoofdrollen zijn weggelegd voor John Magaro (First Cow) en Steve Zahn (The White Lotus).

De Juryprijs werd toegekend aan The Sweet East van de ook al debuterende Sean Price Williams. In deze coming of age maakt Lillian, een middelbare scholiere uit South Carolina, een pittoreske reis door de steden en bossen van de oostkust van de VS. Lillian wordt bijzonder naturel vertolkt door Talia Ryder die we nog kennen van Steven Spielbergs versie van West Side Story.

The Sweet East moet wel de Juryprijs delen met Babak Jalali’s Fremont, een komische off beat-komedie in zwart-wit, over een zekere Donya die werkt voor een Chinese gelukskoekjesfabriek. Vroeger was ze vertaalster voor het Amerikaanse leger en ze heeft moeite om haar leven weer op orde te krijgen. In een moment van plotselinge openbaring besluit ze een speciale boodschap in een koekje te versturen. Voor Anaita Wali Zada is Fremont haar eerste rol als actrice.

Related posts