Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #102 – Do you speak Disney, de animatiefilms – Jelle De Beule & Jana Martens
ALADDIN (c) The Movie Database (TMDB
Podcast

Disney Klassiekers #102 – Do you speak Disney, de animatiefilms – Jelle De Beule & Jana Martens 

De komende weken bespreek ik telkens een hoofdstuk uit mijn boek Do you speak Disney?, telkens een facet van de naam Disney. Vandaag: Disney, de animatiefilms. Gast: Jelle De Beule. Acteur, tv-maker, cartoonist, maar ook animator. Hij studeerde handgetekende animatie op een moment dat het genre al ten dode was opgeschreven. Toch, volgens Jelle zijn de originele tekeningen van Disneyanimatoren dé kunstwerken van de 20e eeuw. En computeranimatie, dat levert zelden boeiende cinema op. Frozen? Saai! We hebben het over de pioniersjaren van Walt, over polo spelen in pofbroek en carrékousen en het feit dat Jelle als kind dacht dat het Disnep was, niet Disney. Maar het gaat ook over de verborgen Disneyparel die werd teruggevonden in Cinematek in Brussel, over Mickey Mouse die maar wat rondpoept en Jelle declameert de integrale intro van Aladdin. Voor deze speciale afleveringen is Jana Martens mijn gewaardeerde co-host. Zij was al eens te gast in aflevering 85.

Related posts